«Χάθηκε» το ψάρι στη Λακωνία, αγωνία για το αύριο της αλιείας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

«Χάθηκε» το ψάρι στη Λακωνία, αγωνία για το αύριο της αλιείας


Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των αλιέων στη Λακωνία, αφού τα τελευταία δύο χρόνια η μείωση των ψαριών είναι μεγάλη.
Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Γιώργου Λιβανού, γραμματέα του Συλλόγου Αλιέων Νεάπολης Λακωνίας, και προέδρου του Πανελλήνιου Δικτύου Παράκτιας Αλιείας: «Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην αλιεία και να λύσει έτσι και τα χέρια των λιμενικών αρχών για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η πτώση της αλιείας έχει φτάσει στο 90% και πλέον οι περισσότεροι αλιείς δεν μπορούν να καλύψουν τις οικογενειακές τους δαπάνες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι πριν από έναν μήνα, όταν δημιουργήσαμε το δίκτυο της παράκτιας αλιείας, αρκετοί συνάδελφοι δήλωσαν αδυναμία να παραστούν, αφού δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς».

Ένα από τα αρνητικά στοιχεία που καταγράφονται αυτή την εποχή είναι ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας όσων παραμένουν στο επάγγελμα και η άρνηση των νέων να το ακολουθήσουν λόγω της κρίσης. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί επιβαρύνθηκε και από τη διαμόρφωση των τιμών τα τελευταία χρόνια.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad