Σε βιβλίο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Σεπτέμβριο η ΠΕ Κορινθίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Σε βιβλίο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Σεπτέμβριο η ΠΕ Κορινθίας



Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία έφτασε στο email μας αυτές τις ημέρες σχετικά με βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί το Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Ι.Σιδέρη.

Το βιβλίο που βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο θα έχει τίτλο «Ειδικά θέματα Δημοσίων Πολιτικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και το επιμελείται ο Δρ Σήφης Πλυμάκης, εμπειρογνώμονας σε θέματα δημόσιας διοίκησης και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Πρόκειται για έναν συλλογικό τόμο ο οποίος έχει μια σημαντική συμβολή και καινοτομία στη σχετική βιβλιογραφία, εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στην ανάλυση πολιτικών, αλλά περιλαμβάνει πραγματικές περιπτώσεις από ΟΤΑ ολόκληρης της Ελλάδος με κεντρική κατεύθυνση την ανάδειξη καλών πρακτικών που απέφεραν απτά θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας σειράς ανάλογων εκδοτικών πρωτοβουλιών, δημιουργώντας ουσιαστικά μια Ελληνική εργαλειοθήκη με καλές πρακτικές που μπορούν να βελτιωθούν και να εφαρμοστούν σε μεγαλύτερη κλίμακα, επιφέροντας συνολικά βελτίωση σε διαδικασίες και υπηρεσίες με τελικούς αποδέκτες τα φυσικά και νομικά πρόσωπα της χώρας.

Το επιπλέον θετικό στοιχείο που ενδιαφέρει και την περιοχή μας είναι ότι στο βιβλίο περιλαμβάνεται και μια τέτοια περίπτωση από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Το σχετικό εδάφιο τιτλοφορείται «Η εσωτερική (in-house) ανάπτυξη δεξιοτήτων ΤΠΕ ως μεταρρυθμιστικός επιταχυντής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση : Η περίπτωση της ΠΕ Κορινθίας» και υπογράφεται από τον Βασίλη Μπαλάφα, υπ. Διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και εργαζόμενο στην ΠΕ Κορινθίας.

Ο συλλογικός τόμος αναμένεται να έχει τυπωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο οπότε και θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.



 Η σχετική σελίδα από το ευρετήριο του συλλογικού τόμου που περιλαμβάνει σχεδόν 20 ανάλογα κείμενα.



Περισσότερα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Πηγή : ekorinthos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad