ΝΕΜΕΑ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΠΟΥΡΑ: Πρόταση του Αριστοτέλη Καλλή για να τιμηθεί ο αείμνηστος Νικόλαος Μπούρας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΝΕΜΕΑ – ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΠΟΥΡΑ: Πρόταση του Αριστοτέλη Καλλή για να τιμηθεί ο αείμνηστος Νικόλαος Μπούρας


Πρόταση του Αριστοτέλη Γ. Καλλή (επ. προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας) προς τον Δήμο Νεμέας για να τιμηθεί ο αείμνηστος Γεωπόνος Νικόλαος Π. Μπούρας, εμπνευστής και ιδρυτής της Πρώτης της Γιορτής Κρασιού Νεμέας.

ΠΡΟΣ

TON ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΜΕΑΣ ΚΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ


ΘΕΜΑ: Πρόταση του Α. Γ. Καλλή για την καθιέρωση βραβείου καινοτομίας με την ονομασία «Βραβείο Μπούρα» στις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας».


Νεμέα - Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Κύριε Δήμαρχε


Καταθέτω σήμερα πρόταση στο σεβαστό σας συμβούλιο ώστε να καθιερωθεί στις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας» βραβείο καινοτομίας, στην μνήμη του εμπνευστή και δημιουργού της γιορτής κρασιού Νεμέας, με την ονομασία «Βραβείο Μπούρα». Θέλω να πιστεύω ότι δεν αρκεί απλά μια τιμητική βραδιά για τον άνθρωπο και επιστήμονα Νικόλαο Μπούρα που αγάπησε και τίμησε την Νεμέα, αλλά πρέπει να καθιερωθεί ένα βραβείο με το όνομά του που θα αποδεικνύει ότι αυτή η πόλη δεν ξεχνά όσους με το έργο και την παρουσία τους συνέβαλλαν στην ανάπτυξή της.

Το «Βραβείο Μπούρα» προτείνω να είναι ένα βραβείο καινοτομίας και να δίδεται για μια καινοτόμο πράξη σε μια προσωπικότητα ή μια ομάδα που μέσα από αυτήν αναδεικνύεται η περιοχή μας. Θα δίδεται κατά την διάρκεια των «Μεγάλων Ημερών της Νεμέας» και θα αποτελεί το μέγιστο βραβείο της πόλης για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αποδέκτης του βραβείου θα μπορεί να είναι ένας επιστήμονας, ένας αγρότης, ένας επιχειρηματίας, ένας έμπορος ή ένας πνευματικός άνθρωπος. Το συγκεκριμένο βραβείο θα μπορεί να έχει διαβαθμίσεις π.χ. βραβείο που αφορά ένα λογοτεχνικό έργο, βραβείο που αφορά την γεωργική παραγωγή κ.ο.κ., και θα έχει σχέση πάντα με την περιοχή μας.

Μαζί με αυτή μου την πρόταση επισυνάπτω και την εργασία μου που αφορά τη ζωή και το έργο του Νικολάου Μπούρα που αποδεικνύει εκ των πραγμάτων την μεγάλη του συμβολή στην ανάπτυξη της Νεμέας μέσα από έναν καθιερωμένο και επιτυχημένο θεσμό όπως είναι «οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας».

Μετά τιμής

Α. Γ. Καλλής

Επ. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad