Με σχεδιασμό και ασφάλεια οι παιδικές χαρές στον Δήμο Βέλου Βόχας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Με σχεδιασμό και ασφάλεια οι παιδικές χαρές στον Δήμο Βέλου Βόχας


Επειδή είναι πολλές οι ερωτήσεις σχετικά με την κατασκευή των παιδικών χαρών θα σας κάνω πλήρη ενημέρωση για όλο το σχεδιασμό και το projeck των παιδικών χαρών του Δήμου μας.

Προ τριετίας αναγκασθήκαμε επί της ουσίας, ακολουθώντας τη νέα νομοθεσία να ξηλώσουμε όλες σχεδόν τις Παιδικές Χαρές του Δήμου μας, καθώς δεν ήταν ικανές να πληρούν τους όρους ασφαλείας που απαιτούσαν οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Από τότε στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να καταφέρει να κατασκευάσει σε κάθε Τοπική και Δημοτική Κοινότητα νέες, ασφαλείς, σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, ώστε τα παιδιά μας να μπορούν άφοβα να παίζουν και να τις χαίρονται. Στόχος επίσης ήταν οι παιδικές χαρές να γίνουν κέντρα κίνησης, τόποι συνάντησης στα χωριά μας και με συνδυασμένες κινήσεις να δώσουμε ζωή σε περιοχές που υστερούσαν .
Ξεκινήσαμε λοιπόν κατασκευάζοντας παιδική χαρά στη Στιμάγκα, που συνοδεύτηκε με ανακαίνιση και ηλεκτροφωτισμό της πλατείας.
Στο Πολιτιστικό Κέντρο των Κρηνών, το οποίο έχει πλήρως διαμορφωθεί εκ νέου, ολοκληρώθηκε μεγάλη Παιδική Χαρά, καθώς μπορεί εύκολα να υποδέχεται παιδιά από όλα τα γειτονικά Διαμερίσματα.
Στη Νεράντζα μετά την πλήρη ανακατασκευή της πλατείας του Δημοτικού Σχολείου, προστέθηκε επίσης μία σύγχρονη παιδική χαρά.
Η μεγάλη επισκεψιμότητα και κίνηση που δημιουργήθηκε στα μέρη αυτά, καθώς και ο ενθουσιασμός των δημοτών μας, θεωρώ ότι δικαίωσε πλήρως το σχεδιασμό που σταδιακά υλοποιούμε.
Η συνέχεια δόθηκε με την δημοπράτηση (100.000€ Ίδιοι Πόροι, με 31% έκπτωση) δύο μεγάλων, υπερσύγχρονων πιστοποιημένων με ISO Παιδικών Χαρών στο Ζευγολατιό και στο Βραχάτι. Οι συγκεκριμένες είναι υπό κατασκευή και σύντομα θα παραδοθούν προς χρήση.
Θεωρώ απαράδεκτο στην έδρα του Δήμου μας να μην υπάρχει ένας όμορφος παιδότοπος, όπου ο κάθε γονιός, ο κάθε παππούς και γιαγιά, να μπορούν να πάνε τα παιδιά, τα εγγόνια τους, να συναντηθούν και να παίξουν άφοβα. Επιλέχθηκε μάλιστα να γίνει στη συγκεκριμένη πλατεία, καθώς χρόνια παρουσιάζει ελάχιστη κίνηση. Με τον τρόπο αυτό, θα ζωντανέψει ταυτόχρονα και το κέντρο της πόλης μας. Το ίδιο ισχύει και για το Βραχάτι, όπου εμφανίζεται και η μεγαλύτερη, λόγω τουριστικής κίνησης, επισκεψιμότητα.
Συνεχίζοντας ο Δήμος μας κατέθεσε πρόταση- μελέτη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (το οποίο αναμενόταν), για ποσό 219.000€. Με την έγκριση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί ο αρχικός σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής.
Έτσι θα κατασκευαστούν πολύ σύντομα Παιδικές χαρές στο Βέλο (στο υπάρχον οικόπεδο στο δρόμο Ιωάννη Παπακυριάκου), στην Πουλίτσα (μέσα στο άλσος που φτιάξαμε και το Δημοτικό Θέατρο), στα Ταρσινά, στο Κοκκώνι.
Στο Ελληνοχώρι έχουμε αποδεχτεί τη δωρεά για κατασκευή Παιδικής χαράς και παρακολουθούμε την κατασκευή της .
Επίσης στο Χαλκί, Καλέντζι, Σουληνάρι.
Υπολείπονται μόνο το Μπολάτι, Βοχαϊκό και Ευαγγελίστρια, στα οποία δεν έχουμε προς το παρόν ιδιόκτητα οικόπεδα. Σαφώς όμως και εκεί σύντομα θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις. Έως τότε, νομίζω, ότι εύκολα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα γειτονικά Τοπικά Διαμερίσματα. Ούτως ή άλλως πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε πλέον μία πόλη.
Ο σχεδιασμός λοιπόν υλοποιείται κατά γράμμα με ίδιους πόρους και πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και πολύ σύντομα ολοκληρώνεται το όλο ΠΡΟΤΖΕΚΤ.
Κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο διαφωνούν χαρακτηρίζοντας την όλη προσπάθεια έργο βιτρίνας. Αν είναι έργο βιτρίνας το να παλεύεις να φτιάξεις στον τόπο σου ένα συνολικό έργο για να χαίρονται τα παιδιά και οι γονείς, με ταυτόχρονη συνολική ανάπλαση, εγώ μάλλον έχω λάθος. Είμαι σίγουρος όμως, ότι δεν έχω και μάλλον όταν αυτοί που τώρα φωνάζουν, δουν τις πλατείες μας γεμάτες με παιδιά, θα αλλάξουν στάση και θα θέλουν να οικειοποιηθούν την όλη ιδέα.
Ο κόσμος ας κρίνει.

Αννίβας Παπακυριάκος
Δήμαρχος Βέλου Βόχας













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad