Της πρώτης Κυριακής τα νταούλια και οι κορνέτες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Της πρώτης Κυριακής τα νταούλια και οι κορνέτες



Έχουμε γράψει ότι τον τελευταίο καιρό και ειδικά καλοκαιριάτικα κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για θερινούς κινηματογράφους. Χαλαρή διάθεση, πασατέμπο, άρωμα από νυχτολούλουδα και καρέκλα σκηνοθέτη με ξεχαρβαλωμένο το πανί της πλάτης από την απόθεση των δυσκολιών της προηγούμενης περιόδου. Σιτρονέλα για τα κουνούπια, σαγιονάρα δίχαλο και νύχι στο μεγάλο δάχτυλο πεταχτό, άκοπο για το γούρι, με λίγη άμμο να προδίδει την απογευματινή εξόρμηση στην παραλία. Ελαφριά κουβέντα με θεματολογία από το μαγιό που μόστραρε η υποψήφια στο φέις, μέχρι την πτώση της τουρκικής λίρας και τον οικονομικό πόλεμο Αμερικής - Κίνας.

Και κάπου εκεί, στη θερινή ελαφρότητα και παρόρμηση, πάνε περίπατο και η απλή αναλογική, και η ανάγκη για δημοκρατία, η ανάγκη για αλλαγή του προσωποκεντρικού μοντέλου εξουσίας, οι νέοι άνθρωπες, οι επιστήμονες και οι πάσης φύσεως δυνάμεις που θα απελευθερωθούν με το νέο εκλογικό νόμο.

Γιατί πάνε περίπατο ;

Μα γιατί αρχίσαν τα καλοκαιρινά σενάρια των πρώτων Κυριακών. Σαν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων το καλοκαίρι που ξεκινάνε από τη σίγουρη μεταγραφή του Ρονάλντο σε ελληνική ομάδα και τελειώνουν κάπου το Σεπτέμβριο σαν εκείνον τον βραζιλιάνο που έφερε κάποτε η Κόρινθος και το παιδί δεν μπορούσε να βρει τη μπάλα ούτε με φτυάρι. Αφήστε που ειπώθηκε αργότερα ότι μάλλον δεν ήταν και βραζιλιάνος ...

Ας θυμηθούμε τι κυκλοφόρησε φέτος τον Αύγουστο, μιας και τελειώνει ο μήνας της ξενοιασιάς και σε λίγο ξεκινάμε πάλι την ετήσια ανηφόρα.

1. Πρώτα είχαμε το σενάριο του Χασικίδη και της αυτοδυναμίας από την πρώτη Κυριακή. Οι ίδιοι άνθρωποι που μιλούσαν για συνεργασίες, για ρυθμιστές και για νέες νοοτροπίες, ταυτόχρονα έφτιαχναν και διέδιδαν σενάρια καθολικής υπεροχής του γιατρού από την πρώτη Κυριακή. Πως συμβαδίζουν όλα αυτά ένας Θεός ξέρει μόνο. Τρικυμία, αγαθές προθέσεις, τακτικισμοί, ιδιοτέλεια ; Ψάξτε βρείτε. Άγνωστο.

2. Όταν ο γιατρός την έκανε με ελαφρά, άρχισαν πάλι οι φήμες για τους ρυθμιστές. Και ρυθμιστής ο ένας, ρυθμιστής ο άλλος, σαρωτικός ο ένας, μαγικός ο άλλος, τρακτέρ ο τάδε, θεριζοαλωνιστικό ο δείνα, γητευτής ο από εδώ, κασκαντέρ ο από εκεί. Και ρουφήχτρα του Συνοικισμού ο ένας, αλενατόρε της Τενέας ο άλλος, νίντζα ο απαυτός, μαύρος καβαλάρης ο από άλλος. Πιάσαμε μεγέθη Παπάγου εν ολίγοις για μερικούς και πάλι ίσως να τους πέφτει και στενή η στολή. Για να καταλήξει όλο αυτό στην κυκλοφορία του νέου σεναρίου της πρώτης Κυριακής. Και αυτό ήταν η σύμπλευση Σταυρέλη - Πανταζή που κατά τας γραφάς θα πιάσει την πρώτη Κυριακή έτσι για πλάκα μια πενηνταπεντάρα τοις εκατό και κάπως έτσι έκανε και ο Τσακαλώτος τη Γιόχανσον μπλουζάκι και βγήκε στην Πρέβεζα για χταπόδι ξιδάτο και σούπα γλάρο.

Αυτά ήταν τα χοντρά γιατί κυκλοφόρησαν και άλλα πιο καλτ σενάρια, αυτά όμως είναι για συνοικιακά ουζερί και όχι για κινηματογράφο.

Η πρώτη Κυριακή με νταούλια και κορνέτες έγινε ζητούμενο και αντικατέστησε ξαφνικά όλα εκείνα που είχε ανάγκη η Κόρινθος αλλά άμα λάχει και τα πρόσωπα είναι αλλιώς, δεν βαριέσαι ας πάει και το παλιάμπελο, αυτοδυναμία.

Και εντάξει τώρα, τους δύο των προηγούμενων εκλογών που πραγματικά παραλίγο να την πετύχουν από την πρώτη Κυριακή με 40%+ ο καθένας στο κοντέρ, τους ξεγράφεις έτσι γιατί την έχεις δει σάμερ μουντ και μπακάρντι κόλα, τις μετρήσεις όμως που τις πας ; Και αυτές στον κουβά ; Και γιατί στον κουβά αν την προηγούμενη φορά τις ίδιες μετρήσεις τις αποδεχόσουν και τις έκανες και ψιλοσημαία ;

Ποιες μετρήσεις ; Να, αυτές τις μετρήσεις :

Καρτέλα 1 :




Καρτέλα 2 :






Και επειδή εμείς δεν είμαστε και κάφροι, λέμε και την πηγή. Πρόσφατη δημοσκόπηση του TV Super, Γεράκης, Κάππος στα ντεκς από τη Marc.

Δεν λέμε ότι ενστερνιζόμαστε τις κάρτες, άλλωστε στις περασμένες εκλογές η αντίστοιχη εκτίμηση έπεσε έξω καμιά δεκαριά μονάδες για τον Πνευματικό, αλλά αυτά μέτρησαν, αυτά έδειξαν.

Τι είπαν λοιπόν τα σενάρια που κυκλοφόρησαν με γνωστά πια τα περισσότερα χαρτιά. Ότι οι δύο, Πνευματικός (43,09% την πρώτη Κυριακή το Μάιο του 2014) και Νανόπουλος (42% την πρώτη Κυριακή το Μάιο του 2014), που θα είναι υποψήφιοι και το 2019, θα πάρουν αθροιστικά τέτοιο ποσοστό που θα μπορούσε η υποψηφιότητα Χασικίδη, ή η σύμπλευση Σταυρέλη - Πανταζή να κινηθούν πάνω από 50% την πρώτη Κυριακή.

Και ανάθεμα αν ρωτήθηκαν ποτέ για αυτές τις εκτιμήσεις του Αυγούστου είτε ο Χασικίδης, είτε ο Σταυρέλης, είτε ο Πανταζής. Κιμάς να βγει και ας είναι και από φτερούγες που λένε και στη Στερεά ...



Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Καταλάβατε.

Λοιπόν. Καλό αποκαλόκαιρο. Τα λέμε από Σεπτέμβρη γιατί σας έχουμε πει. Στην Κόρινθο έχει μάζεμα πολύ ακόμα το πράγμα.

Τσίαρς ...


Diogenis-press


ΚΡΖ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad