Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στο Χρίστο Δήμα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στο Χρίστο Δήμα


Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα, ένας συνδυασμός αρνητικών παραγόντων, προξένησε σημαντικές καταστροφές στην αγροτική παραγωγή του Νομού Κορινθίας.

Πυρκαγιές, ισχυρότατοι άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις, επέφεραν ζημίες σε σειρά καλλιεργειών και εγκαταστάσεων, κυρίως στους Δήμους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Σικυωνίων και Βέλου – Βόχας.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας, αλλά και τον τοπικό βουλευτή της αντιπολίτευσης, που επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από το ζήτημα, πως κλιμάκια του ΕΛΓΑ έχουν ήδη ξεκινήσει τις καταγραφές των ζημιών εδώ και μέρες και ο πρόεδρος του οργανισμού, Θεοφάνης Κουρεμπές, που βρίσκεται επί τόπου έχει δεσμευτεί για την άμεση ανακούφιση των παραγωγών με συγκεκριμένες κινήσεις το επόμενο διάστημα.

Ως γνωστόν, ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει την αγροτική παραγωγή. Για ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο θα δοθούν κρατικές ενισχύσεις μέσω του οργανισμού στους πληγέντες καλλιεργητές. Προφανώς θα ακολουθήσεις τις επόμενες ημέρες αναλυτική ενημέρωση από τον ίδιο τον οργανισμό για το μέγεθος των ζημιών, τις αποζημιώσεις, και για τα επιπλέον μέτρα στήριξης των αγροτών.

Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να επισημάνουμε, την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, στο θέμα των καταστροφών στην αγροτική παραγωγή του Νομού Κορινθίας και την δέσμευση των βουλευτών και της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι, θα γίνουν άμεσα και με
και μεθοδικά όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.Η έντονη βροχόπτωση το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς είχε άμεση επίπτωση στις καλλιέργειες. Μετά την Ερώτηση ➡ https://bit.ly/2KcJRlW που κατέθεσα χτες προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σήμερα επισκέφθηκα την Νεμέα και είδα από κοντά τις καταστροφικές επιπτώσεις στη μαύρη κορινθιακή σταφίδα και τη σουλτανίνα.

Χρίστος Δήμας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad