Πώς και γιατί τα μούσια σε κρατούν υγιή και όμορφο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Πώς και γιατί τα μούσια σε κρατούν υγιή και όμορφο


Τα τελευταία χρόνια, αν και οι περισσότεροι άντρες αφήνουν μούσια πιο πολύ από ποτέ, υπάρχουν κι εκείνοι, οι φανατικοί του old school φρεσκοξυρισμένου προσώπου, που διατείνονται ότι τα μούσια δεν είναι τόσο cool. Πόσο έξω όμως έχουν πέσει σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Αν δεν θέλεις λοιπόν να φύγεις από το club των γενειοφόρων έχεις ακόμα μερικούς καλούς λόγους για να μείνεις. Κι αυτό γιατί μελέτη απ' το πανεπιστήμιο του Queensland κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μούσια κάνουν καλό τόσο στην εμφάνιση όσο και στην υγεία.

Συγκεκριμένα μπορούν να σε προστατέψουν απ' το 90-95% των βλαβερών ακτίνων UV, λειτουργώντας κατά κάποιο τρόπο σαν αντηλιακή προστασία.

Παράλληλα, με τη χαμηλότερη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το μούσι μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Κοινώς αργούν να εμφανιστούν οι ρυτίδες και το δέρμα δείχνει πιο νεανικό. Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, το γυμνό δέρμα είναι πιο πιθανό να εμφανίσει καρκίνο.

«Η έκθεση στον ήλιο είναι η βασική αιτία φωτογήρανσης και καταστροφής του δέρματος, οπότε έχει λογική το ότι αν το πρόσωπό σου είναι καλυμμένο με ένα γεμάτο μούσι προστατεύεται καλύτερα απ' το γήρας» εξηγεί ο δρ Adam Freidmann. «Αυτό σημαίνει λιγότερες ρυτίδες και σημάδια στο πρόσωπο», προσθέτει.

Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει με όσους έχουν πλούσια μαλλιά. «Οι άνθρωποι με πολλά μαλλιά δεν έχουν την τάση να εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος ή φωτογήρανση στο κρανίο μέχρι να χάσουν τα μαλλιά τους», εξηγεί ο ειδικός.

Με λίγα λόγια όσο πιο πυκνό το μούσι τόσο το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad