Παρεμβάσεις για ΑμΕΑ και στη Κόρινθο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Παρεμβάσεις για ΑμΕΑ και στη Κόρινθο


Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική πραγματικότητα, χωρίς διακρίσεις δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου, με αφορμή τη χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ιδίων πόρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προμήθειας ράμπας για την αυτόνομη πρόσβαση των Ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα στο παράλιο Άστρος.

Η αναπηρία, πρόσθεσε, δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην πρόσβαση στο κοινωνικό γίγνεσθαι και γι’ αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ως προτεραιότητα  της  και, εργάζεται συστηματικά, με ευθύνη και σοβαρότητα, για να διασφαλίσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την ισότιμη  πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία.

Χαρακτηριστικά η κα Νικολάκου είπε «η αυτόνομη διάταξη για την πρόσβαση των Αμεα στη θάλασσα από τα μέσα Αυγούστου στο Παράλιο Άστρος δίνει τη δυνατότητα στα Αμεα να απολαύσουν τη θάλασσα όπως οι υπόλοιποι πολίτες και ταυτόχρονα συμβάλλει στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Στους μελλοντικούς στόχους μας ως Περιφερειακή Αρχή περιλαμβάνεται η προμήθεια και τοποθέτηση διατάξεων και σε άλλες οργανωμένες παραλίες των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Η κ. Νικολάκου τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει πράξη το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής αξιοποιώντας και διαθέτοντας κάθε πηγή διαθέσιμων πόρων επ’  ωφελεία των πολιτών της, ειδικότερα αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ήδη ενταγμένες πράξεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και αφορούν:

Δύο Κέντρα Διημέρευσης Αμεα σε Σπάρτη και Κόρινθο ,
Τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ σε Άστρος, Νεάπολη, Καλαμάτα ,


καθώς και στις σχεδιαζόμενες για ένταξη δράσεις για:

λειτουργία  CAMP για τα Αμεα
λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα
Λειτουργία κέντρων στήριξης οικογενειών μέλη των οποίων είναι Αμεα .
Αξιοποίηση της Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού για τουρίστες με αναπηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad