ΔΙΑΚΟΠΕΣ:Βραχάτι - Το κοσμοπολίτικο μέρος της βόρειας Πελοποννήσου που θα σας κάνει… αγά! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΔΙΑΚΟΠΕΣ:Βραχάτι - Το κοσμοπολίτικο μέρος της βόρειας Πελοποννήσου που θα σας κάνει… αγά!


Όποιοι υποστηρίζουν ότι η κρίση έχει φέρει κατακόρυφη τουριστική άνοδο σε παραθεριστικά μέρη της Πελοποννήσου στα οποία δεν χρειάζεται κανείς να πληρώνει ακτοπλοϊκά όπως στα νησιά, δεν έχει παρά να πάει μία βόλτα στο Βραχάτι.

Είναι η κωμόπολη που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Κορίνθου, 93 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.
Το Βραχάτι έχει πάρει το όνομα του από τα χρόνια της τουρκοκρατίας αφού η περιοχή άνηκε σε Οθωμανό αγά που λεγόταν Βραχάτ.


Η κωμόπολη του Βραχατίου αποτελεί εδώ και χρόνια έναν δημοφιλή προορισμό για τους Αθηναίους, αλλά και για τους Κορινθίους που κάθε καλοκαίρι ταξίδευαν τα Σαββατοκύριακο για να απολαύουν τα όμορφα και καθαρά νερά της θάλασσας.

Τα τελευταία χρόνια όμως το Βραχάτι γνωρίζει σημαντική τουριστική άνοδο, έχοντας αναπτύξει υποδομές τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο, έχοντας ξενοδοχεία όλων σχεδόν των κατηγοριών, όσο και στον χώρο της εστίασης, με καφετέριες και ταβερνάκια.

Για αυτό και ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι θα δει κανείς στους δρόμους της κωμόπολης αρκετούς Ρώσους, Πολωνούς και Κινέζους, πέρα από τους Έλληνες παραθεριστές που επισκέπτονται το μέρος συχνά.









Η παραλία του Βραχατίου φέρνει κάτι από νησί και θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτές της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας. Έχει λεπτό βοτσαλάκι που θυμίζει άμμο, χωρίς όμως να είναι αμμώδης.

Η θάλασσα του Βραχατίου έχει πολλά από τα στοιχεία των ακτών του Κορινθιακού, βαθιά, γαλαζοπράσινη και καθαρή, θυμίζει κάποιο από τα εξωτικά και τροπικά νησιά της Καραϊβικής και δένει αρμονικά με το πράσινο που υπάρχει από πάνω της, στα ορεινά της Κορινθίας.

Δίπλα από την θάλασσα σχεδόν πάνω στο κύμα, υπάρχουν δεκάδες ταβέρνες και εστιατόρια για να απολαύσει κανείς φαγητό, τόσο τα μεσημέρια, όσο και τα βράδια του καλοκαιριού, όπου ο παραλιακός δρόμος του Βραχατίου θυμίζει νησί.




Το Βραχάτι γεμίζει από κόσμο από τα τέλη Ιουλίου έως τις 20 με 25 Αυγούστου, ενώ ξακουστό είναι το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου όπου έρχεται κόσμος από όλα τα μέρη της γύρω περιοχής.

Είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της βόρειας Πελοποννήσου, από τα πιο κοσμοπολίτικα που όμως προσφέρονται για χαλάρωση, ξεκούραση και οικογενειακές στιγμές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad