Αύριο η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Αρχαία Κόρινθο με τον Νίκο Ξυδάκη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Αύριο η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Αρχαία Κόρινθο με τον Νίκο Ξυδάκη


Στον θεσμό «Πανσέληνος 2018» συμμετέχουν 132 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, παραμένοντας ανοιχτοί για το κοινό το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου, ενώ σε 95 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Όπως κάθε χρόνο, το θέμα συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα.


Οι δράσεις του δημοφιλούς θεσμού, που κορυφώνονται τη νύχτα της Πανσελήνου, ξεκινούν σε κάποιες περιοχές την Παρασκευή 24 Αυγούστου, ενώ σε κάποιες άλλες συνεχίζονται ως τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.

Σημειώνεται πως η Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από 75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Όπως πάντα, η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Κορίνθου

Συναυλία με τον Νίκο Ξυδάκη

Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό απο τις 20:00 έως τις 24:00Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad