"Έφυγε" ο «πατέρα των μεταμοσχεύσεων» Γιάννη Παπαδημητρίου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

"Έφυγε" ο «πατέρα των μεταμοσχεύσεων» Γιάννη Παπαδημητρίου


Γεννήθηκε στην Τρίπολη, στο χωριό Αραχαμίτες. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη. Το 1987 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής Χειρουργικής (Αθήνα) και Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου (Αρεταίειο Νοσοκομείο). Για την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα που πραγματοποίηγσε το μεγάλου κύρους Ιατρικό Περιοδικό «Archives of Surgery», το 2000 τον ανακήρυξε ως έναν από τους 24 πλέον διακεκριμένους χειρουργούς στον κόσμο.
Διετέλεσε Visiting Professor σε 11 Πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Έχει συγγράψει περίπου 400 επιστημονικά άρθρα, έχει εκδώσει 12 βιβλία και έχει βραβευθεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.



Στην Παναγία Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη αποχαιρέτησαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι έναν από τους μεγαλύτερους έλληνες επιστήμονες, τον καθηγητή Γιάννη Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου είχε πραγματοποιήσει την πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα, είχε διατελέσει πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ενώ είχε δημοσιεύσει περισσότερα από 400 επιστημονικά άρθρα με έρευνες, είχε εκδώσει 12 βιβλία και έχει βραβευθεί για το συνολικό έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.  


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad