Ένας πραγματικός θησαυρός για τα μικρά παιδιά – Ένα τρισδιάστατο βιβλίο με μύθους ζώων (εικόνες – video) - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Ένας πραγματικός θησαυρός για τα μικρά παιδιά – Ένα τρισδιάστατο βιβλίο με μύθους ζώων (εικόνες – video)


Υπάρχει ένα βιβλίο που είναι θησαυρός, πραγματικός θησαυρός για τα μικρούλια. Καλός σύντροφος, από τους καλύτερους, για τις φετινές διακοπές.Το λένε «The Book of Barely Imagined Beings», στα ελληνικά ο τίτλος θα μπορούσε να αποδοθεί «Το Βιβλίο των Όντων που ίσα που έχουμε φανταστεί». Το έχει γράψει ο Κάσπαρ Χέντερσον, και είναι ένας περιεκτικός οδηγός της φυσικής ιστορίας πραγματικών ζώων που είναι τόσο φανταστικά που μοιάζει να έχουν βγει απ’ τη μυθολογία.

Το βιβλίο αυτό βασάνιζε τη ρωσίδα σχεδιάστρια, Μαρία Τσερνάκοβα (Maria Chernakova) – χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Mary Komary -, ήθελε κάτι να κάνει μ’ αυτό το βιβλίο. Το ήθελε τόσο πολύ που δεν της κολλούσε ύπνος. Μια μέρα, βρήκε τι να κάνει. Έφτιαξε ένα τρισδιάστατο βιβλίο από το βιβλίο του Χέντερσον.


Στην ευφάνταστη ερμηνεία της, τρισδιάστατες κινούμενες κατασκευές, εικονογραφήσεις με το χέρι, χάρτες και διαγράμματα απεικονίζουν γοητευτικά ζώα: από τον Ναυτίλο μέχρι το Αξολότλ. Η Μαρία φιλοτέχνησε ένα μόνον αντίτυπο. Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη και περιλαμβάνει 10 τρισδιάστατα κινούμενα έργα της.

Δεν μπορούμε να το αποκτήσουμε, μπορούμε μόνο να το απολαύσουμε βλέποντάς το στο Διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται άλλωστε να αποκτούμε κάθε ωραίο που βλέπουμε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: thisiscolossal.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad