Επίθεση του "Ξενοφώντα" με 10 μποφόρ και καταιγίδες Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Επίθεση του "Ξενοφώντα" με 10 μποφόρ και καταιγίδες Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τρίτη το βράδυ με συνεχόμενη επιδείνωση  έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών μοντέλων. Τα καιρικά φαινόμενα που περιμένουμε, αν επαληθευτούν, θεωρούνται άκρως επικίνδυνα, ικανά να προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές και να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Συνίσταται στους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ακραίες συνθήκες.

Ο λόγος της ραγδαίας αυτής επιδείνωσης, είναι η παρουσία ενός ισχυρού αντικυκλώνα ο οποίος από την Τρίτη θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και σε συνδυασμό με το σύστημα χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο  θα δημιουργήσει συνθήκες για τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων.

Ταυτόχρονα όμως, ψυχρές αέριες μάζες θα μετακινηθούν από τη Βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρα μας. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι εντυπωσιακή, κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τα πρώτα χιόνια να πέφτουν σε υψόμετρο.

Η κακοκαιρία «Ξενοφών», όπως την ονομάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα συνεχιστεί και την Τετάρτη με το κύριο χαρακτηριστικό οι θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις άνεμοι.Τοπικά στο Αιγαίο η ένταση τους μπορεί να φτάσει και τα 10 Μποφόρ. Λόγω της έντασης των ανέμων σε αρκετές περιοχές απαιτείται αυξημένη προσοχή.


Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους την Τετάρτη 26/09 από τον χάρτη Επικινδυνότητας Μετεωρολογικών Φαινομένων του meteo.gr

Εν τω μεταξύ ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα δημιουργηθεί από το απόγευμα της Τετάρτης στα νότια πελάγη φαίνεται πως θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις.
Αναλυτικά ο καιρός της Πέμπτης

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου θα σημειωθεί περεταίρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, καθώς περιμένουμε τη δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού στην ευρύτερη περιοχή της νότιας χώρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, αλλά και παρατεταμένες βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα βροχές θα σημειωθούν στις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, σε αυτή τη φάση της κακοκαιρίας δεν αναμένονται φαινόμενα, με εξαίρεση την περιοχή της Χαλκιδικής, όπου από αργά το βράδυ της Πέμπτης αναμένονται παροδικές βροχές. Σημειώνεται, ότι στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, τα φαινόμενα θα είναι έντονα και θα έχουν τη μορφή θύελλας.

Αναλυτικά ο καιρός της Παρασκευής

Η επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή θα έχει δυναμική, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στην Πελοπόννησο, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, όπως δείχνει ο παραπάνω χάρτης. Για την περιοχή της Πελοποννήσου, εφιστάται μεγάλη προσοχή, καθώς είναι πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις σε Αργολίδα, Λακωνία και Κορινθία, καθώς τοπικά και στις Νοτιοδυτικές περιοχές.

 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad