Οι κανόνες για να επιλέξεις και να φορέσεις σωστά ένα πουκάμισο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Οι κανόνες για να επιλέξεις και να φορέσεις σωστά ένα πουκάμισο


Από τον Donald Trump την ημέρα της ορκωμοσίας του μέχρι τον πρίγκιπα William στο γάμο του με την Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Kate Middleton. Ο Angelo Inglese έχει ράψει και ντύσει μερικούς από τους πιο επιφανείς άντρες στον κόσμο. Είναι βλέπεις ένας από τους πιο καταξιωμένους ράφτες, όχι μόνο στην Ιταλία -έχει γεννηθεί στη Τζινόσα-, αλλά παγκοσμίως.

Ποιος καλύτερος λοιπόν από τον Inglese για να μας δώσει τα φώτα του σχετικά με το πώς φοριέται σωστά ένα πουκάμισο και ποια η ορολογία του.

Το μήκος του πουκαμίσου
Όταν πρόκειται να φορέσεις πουκάμισο μέσα από κοστούμι, φρόντισε το πίσω μέρος του να αρκετά πιο μακρύ, ώστε όταν το ζώσεις μέσα από το παντελόνι να μην βγαίνει έξω.

Τα κουμπιά
Να είναι λεπτά, επίπεδα και ποιοτικά.

Οι μανσέτες
Πρέπει να αγκαλιάζουν σωστά το χέρι και να επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων. Όταν συνδυάζονται με κοστούμι, πρέπει να εξέχουν τουλάχιστον 1,5 εκατοστό κάτω από το μανίκι του σακακιού. Οι δύο βασικοί τύποι μανσέτας είναι η απλή με κουμπί και η διπλή, που κλείνει με μανικετόκουμπα.


Ο γιακάς
Το τελείωμά του ή αλλιώς οι "μυτούλες" του πρέπει να μην "καβαλούν" τα πέτα του σακακιού.

Ο γαλλικός γιακάς
Δεν ενδείκνυται για ένα επίσημο κοστούμι.


Ο button down γιακάς
Επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα γιακά με σπορ ύφος, η γραβάτα είναι περιττή. Όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ.

Το κούμπωμα του πουκαμίσου
Για ένα formal look, κουμπώνεις όλα τα κουμπιά του πουκαμίσου. Για ένα περισσότερο casual, αλλά smart ταυτοχρόνως, αφήνεις το πρώτο κουμπί ξεκούμπωτο και ρίχνεις πάνω σου ένα blazer. Και για να προχωρήσουμε την cool φινέτσα του συνόλου ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να φορέσεις μέσα από το πουκάμισο ένα φουλάρι.

Το κατάλληλο πουκάμισο για σμόκιν
Είναι εκείνο με τον smoking γιακά, τον χαρακτηριστικό γιακά με τις ανασηκωμένες "μυτούλες".


Το μάο πουκάμισο
Το πουκάμισο χωρίς γιακά ενδείκνυται για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου και συνδυάζεται ιδανικά με tailored βερμούδα.

Ο στρογγυλός γιακάς
Ένας ανοιχτός γιακάς, σχετικά ψηλός που φοριέται αυστηρά με γραβάτα.

Το διπλωματικό πουκάμισο
Με την πικέ ή πτυχωτή ύφανση είναι ο καλύτερος "φίλος" του σμόκιν και του παπιγιόν.


Το πουκάμισο κοστουμιού
Ο γιακάς του πρέπει να είναι ραμμένος με δέκα βελονιές ανά εκατοστό.

Το ριγέ πουκάμισο
Είτε οι ρίγες του είναι κάθετες, είτε διαγώνιες, ένα ριγέ πουκάμισο αποτελεί ακατάλληλη επιλογή για να ένα επίσημο κοστούμι.

Το εμπριμέ ή έντονο χρωματικά πουκάμισο
Να συνδυάζεται πάντα με ένα κλασικό σε χρώμα σακάκι και παντελόνι. Το τελευταία μάλιστα να είναι υφασμάτινο, chino δηλαδή.


Το σωστό σιδέρωμα
Τα περισσότερα πουκάμισα που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά είναι φτιαγμένα από ατσαλάκωτα υφάσματα τα οποία δεν χρειάζονται σιδέρωμα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν στην παράδοση του κολαριστού πουκαμίσου. Να πώς γίνεται:

> Ανεβάζεις τη θερμοκρασία του σίδερου στο maximum και το αφήνεις για λίγο να κάψει. Κατόπιν το πατάς ώστε να λειανθεί μέχρι και το πιο επίμονο τσαλάκωμα.

> Σιδερώνεις πρώτα με προσοχή το γιακά απ' την ανάποδη, μετά το κολάρο, τις μανσέτες, τα μανίκια και μόνο τότε το κυρίως σώμα.

> Μην αφήσεις ποτέ το σίδερο πάνω στα κουμπιά.

> Τελειώνοντας, το κρεμάς απευθείας στην κρεμάστρα (και όχι στην καρέκλα) με το πρώτο κουμπί κλειστό. Ιδανικά το βγάζεις για δύο ώρες στο μπαλκόνι (ο καθαρός αέρας βοηθάει ώστε να μην τσαλακωθεί εύκολα). Σε κάθε περίπτωση μην το φορέσεις αμέσως, θα ζαρώσει και τζάμπα ο κόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad