Στιμάγκα: Ανεβαίνει η τιμή του σταφυλιού - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Στιμάγκα: Ανεβαίνει η τιμή του σταφυλιού


Σημαντικές είναι οι ζημιές που έχουν γίνει και αυτήν τη χρονιά στην παραγωγή του επιτραπέζιου σταφυλιού. Το 2017, η συνολική παραγωγή έφτασε τους 136.000 τόνους, ενώ αυτήν τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά ποια θα είναι η τελική απογραφή.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στιμάγκας Κορινθίας, Γιώργος Δαρδάνης, σημειώνει ότι «η παραγωγή και αυτήν τη χρονιά δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν καθόλου. Συνολικά, αναμένεται να πάμε στους 12.000-13.000 τόνους και η τιμή ξεκίνησε από 0,50 ευρώ/κιλό ενώ τις τελευταίες μέρες άρχισε να ανεβαίνει και αναμένεται να ξεπεράσει το ένα ευρώ».

Το ευχάριστο σε αυτήν τη δύσκολη πορεία είναι ότι, όπως όλα δείχνουν, τα προβλήματα με την άρδευση που ταλαιπώρησαν για δεκαετίες τους παραγωγούς θα βρουν πλέον λύση, αφού σύμφωνα με όσα έχουν δεσμευθεί οι αρμόδιοι, το φράγμα του Ασωπού θα ολοκληρωθεί το 2020.

Στην Κορινθία, πάντως, δείχνουν να κρατάνε τις προσβάσεις στις αγορές του εξωτερικού. Χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Δαρδάνης αναφέρει ότι «η εξαγωγική μας δύναμη παραμένει σταθερή, παρά τα προβλήματα, και το 60% των παραγομένων σταφυλιών πάει για εξαγωγή».

πηγη:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad