Στην Αργολίδα, ο Ανάβαλος έφτασε στο Κουτσοπόδι και το νερό μπήκε στο αυλάκι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Στην Αργολίδα, ο Ανάβαλος έφτασε στο Κουτσοπόδι και το νερό μπήκε στο αυλάκι


Ο Ανάβαλος στο Κουτσοπόδι αναμένεται να απογειώσει την παραγωγή

Στην Αργολίδα, ο Ανάβαλος έφτασε στο Κουτσοπόδι και το νερό μπήκε στο αυλάκι, με αποτέλεσμα όλοι τώρα να περιμένουν καλύτερες μέρες μετρώντας αντίστροφα για τη στιγμή που θα πάψουν να χρησιμοποιούν τις γεωτρήσεις. Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου, Νίκος Κολοβός, επισημαίνει ότι «το νερό ήρθε και το έχουμε ρίξει στη δεξαμενή. Από εκεί και πέρα, αρχίσαμε τους ελέγχους και στους δύο αγωγούς που θα χρησιμοποιήσουμε και, παράλληλα, πραγματοποιούμε και επανεγγραφές των παραγωγών στον ΤΟΕΒ». Όπως εξηγεί, «βρισκόμαστε και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Μοναστηρακίου, Φιχτίων και Μυκηνών, ώστε να στείλουμε και εκεί έναν αγωγό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, με τη λειτουργία του Ανάβαλου θα σταματήσει η άντληση των γεωτρήσεων σε 20.000 στρέμματα που αντιστοιχούν σε περίπου 500 αγρότες. Εάν προστεθούν και τα στρέμματα των άλλων περιοχών, τότε ο συνολικός αριθμός των στρεμμάτων θα φτάσει τα 30.000 στρέμματα.

«Η λειτουργία του Ανάβαλου θα απογειώσει την οικονομία της Αργολίδας, αφού θα αναβαθμιστεί η ποιότητα, ενώ θα υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα να καλλιεργηθούν και άλλα αγροτικά προϊόντα», σημειώνει ο Νίκος Κολοβός. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι ένας μήνας το αργότερο, αλλά το πιο πιθανό είναι τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσει η λειτουργία του.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad