Τι να κάνετε αν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Τι να κάνετε αν το παιδί δεν θέλει να πάει σχολείο


Μια κλασική μορφή αρνητισμού είναι την πρώτη μέρα που πρέπει να πάει στο σχολείο και η άλλη προκύπτει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Άραγε πώς μπορείτε να χειριστείτε τη δεύτερη περίπτωση;

Όταν προκύψει αρνητισμός του παιδιού για το σχολείο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, συνήθως μιλάμε για την αποστροφή που νιώθει για τη διαδικασία της μάθησης. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να το κάνετε σταδιακά να την αγαπήσει με τους παρακάτω τρόπους:

Όπως πάντα, το πρώτο που πρέπει να κάνετε για να αλλάξει νοοτροπία το παιδί σας είναι να δώσετε το καλό παράδειγμα. Αν αντιληφθεί ότι δείχνετε ενδιαφέρον για νέα πράγματα και προκλήσεις, αργά ή γρήγορα θα δει θετικά τη μάθηση στο σχολείο ως μέρος της εξελικτικής διαδικασίας του ανθρώπου.

Βάλτε στην καθημερινότητα του παιδιού το διάβασμα βιβλίων και γενικά την ενασχόληση με ενημερωτικά έντυπα. Αν αυτό δεν είναι άμεσα εφικτό για κάποιο λόγο, ενημερώστε το παιδί για τον πολυεπίπεδο, ευεργετικό ρόλο της μάθησης μέσα από τα βιβλία.

Όταν το παιδί αρχίζει να εκφράζεται αρνητικά για το σχολείο και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη βαρεμάρα που νιώθει στην τάξη, μην πέσετε στην παγίδα να δείξετε ότι το δικαιολογείτε. Ακόμα και άσχημες παραστάσεις να έχετε από το σχολικό σας παρελθόν, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις μεταφέρετε και να επηρεάσετε το παιδί. Το θέμα είναι να το ηρεμήσετε και να το κάνετε να δει θετικά την κατάσταση.

Αν καταλάβετε ότι το πρόβλημα είναι ο δάσκαλος και όχι η μάθηση καθαυτή, δείξτε στο παιδί ότι κατανοείτε απόλυτα πώς νιώθει, χωρίς όμως να κατηγορείτε το δάσκαλο ή να δίνετε ευθέως δίκιο στο παιδί για τη θεώρησή του.

ΠΗΓΗ:mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad