Η Μεσσηνία μετρά τις πληγές της (Φωτορεπορτάζ) - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Η Μεσσηνία μετρά τις πληγές της (Φωτορεπορτάζ)


Τις πληγές της μετρά η Μεσσηνία μετά το πέρασμα του Κυκλώνα «Ζορμπά», ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάποιο τραυματισμό.

Οι άνεμοι χθες το μεσημέρι ξεπέρασαν τα 100χλμ/ώρα (10 Μποφόρ) και η βροχόπτωση ξεπέρασε τα 100 Λίτρα/τμ, ποσότητα που αντιστοιχεί σε δύο μήνες βροχών.
Οι ζημιές εντοπίστηκαν κυρίως στα παραλιακά τμήματα του νομού. Στην Καλαμάτα δεκατέσσερα (14) συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Καλαμάτα, λόγω των δυσμενών επικρατουσών καιρικών συνθηκών.
Ειδικότερα, οκτώ σκάφη βυθίστηκαν στο λιμένα Καλαμάτας, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Στούπας, τρία στο αλιευτικό καταφύγιο Κιτριών, ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Ακρογιαλού και ένα στο αλιευτικό καταφύγιο Άγιου Ανδρέα Δ.Μεσσήνης.
Από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απεγκλωβίστηκε σώα μία γυναίκα ηλικίας 54 ετών από το Θ/Γ σκάφος »LUTTMATTEN» σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Καλαμάτας.
Επιπλέον, οκτώ (08) συνολικά σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές στο λιμένα Καλαμάτας και ένα (01) στο λιμένα Κορώνης.

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν εγκαταστάσεις μαγαζιών εστίασης επί του παραλιακού μετώπου Καλαμάτας, ενώ τμήμα του προβλήτα της Καρδαμύλης υπέστη σοβαρές ζημιές. Η κυκλοφορία στην οδό Ναυαρίνου διεκόπη από χθες το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας δέχθηκε 75 κλήσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Οι 25 από αυτές αφορούσαν ζημιές σε καλώδια της ΔΕΗ, 41 ήταν για κοπές δέντρων, 4 για απομακρύνσεις αντικειμένων, μία για άντληση υδάτων από κατοικία στον Κορδία, μία πυρκαγιά σε στύλο της ΔΕΗ και άλλα τρία διάφορα περιστατικά. Περίπου 15 κοπές δέντρων πραγματοποίησαν και τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας.


Στην Πύλο η πυροσβεστική δέχτηκε 14 κλήσεις, οι δύο από τις οποίες αφορούσαν άντληση υδάτων από κατοικία και την εκκλησία στο Καινούργιο Χωριό.


Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν από χθες να αποκαταστήσουν τις βλάβες σε πάνω από 20 περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίες έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση. Μεταξύ αυτών είναι οι Μεθώνη, Κορώνη, Πύλος, Αλαγονία, Προσήλιο, Λευκοχώρι, Αχλαδοχώρι, Βέργα, Άγιοι Απόστολοι, Χώρα, Ασπρόχωμα και αρκετές περιοχές της Καλαμάτας.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας χθες το μεσημέρι πτήση από Αγγλία με 150 επιβάτες δεν κατάφερε να προσγειωθεί και τελικά μετέβη στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Αγροτική Παραγωγή

Σημαντικές ζημιές έχουν σημειωθεί στην αγροτική παραγωγή στις περιοχές Τριφυλίας, Οιχαλίας, Πυλίας και Καλαμάτας. Στην Τριφυλία επλήγησαν καλλιέργειες με κηπευτικά κυρίως κολοκύθια, οι οποίες σε περιπτώσεις φθάνουν μέχρι και το 100%. Επίσης μεγάλη απώλεια καρπού παρατηρείται κυρίως στη Μαυρολιά.

Οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές άμεσα οφείλουν να ενημερώσουν τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους δήμους τους οποίους βρίσκονται, προκειμένου κλιμάκια να καταγράψουν τις ζημιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad