Τρίτωσε το κακό με τα σύκα στην Καλαμάτα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Τρίτωσε το κακό με τα σύκα στην Καλαμάτα


«Τόσο πρώιμο σύκο δεν είχαμε δει ποτέ, αλλά οι βροχές που είχαν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο»

Την απογοήτευσή του για την εξέλιξη της φετινής χρονιάς εκφράζει στην «ΥΧ» ο Πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗ Παναγιώτης Παπαγεωργίου, καθώς διαψεύστηκαν οι αρχικές  θετικές εκτιμήσεις. «Είναι η τρίτη χρονιά που δεν μπορούμε να πάρουμε παραγωγή και να κερδίσουμε αυτά που πρέπει», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως εξηγεί, «τόσο πρώιμο σύκο δεν είχαμε δει ποτέ, αλλά οι βροχές που είχαν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έτσι η παραγωγή πλέον φαίνεται ότι μειώνεται στα ίδια επίπεδα με την περασμένη χρονιά. Οι συνθήκες αυτές ανάγκασαν τη διοίκηση και πάλι να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των συμβολαίων για το εξωτερικό και με αυτό τον τρόπο ξεκίνησαν ήδη Αμερική, Καναδάς και στη συνέχεια Αυστραλία και Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά τις ποσότητες που έχουν φύγει για το εξωτερικό, ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου δηλώνει: «Αυτήν τη στιγμή έχουν από τα απεντομωτήρια και τις αποθήκες σε διάφορα τυποποιητήρια και συσκευαστήρια περίπου 1.300 τόνοι. Από αυτούς, το 50% πρέπει ήδη να βρίσκεται στο εξωτερικό». Μέσα στο γενικότερο προβληματικό κλίμα, ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗ υπενθυμίζει ότι «υπάρχει μελέτη για την αναδιάρθρωση των συκεώνων σε Μεσσηνία, Λακωνία και Νότια Αρκαδία και υπολογίζουμε πως η υλοποίηση του έργου δεν θα στοιχίσει πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση, θα υπάρξει εγκατάλειψη της καλλιέργειας», καταλήγει.

πηγη:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad