Απέραντη λίμνη η Κόρινθος ποτάμια οι δρόμοι στο Κιάτο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Απέραντη λίμνη η Κόρινθος ποτάμια οι δρόμοι στο Κιάτο


Αρκετά μεγάλες είναι οι ζημιές, λόγω των πλημμυρών, που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων στους δήμους Σικυωνίων, Βέλου - Βόχας και Ξυλοκάστρου στην Κορινθία κατά την επέλαση του κυκλώνα Ζορμπά. Το γεγονός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης 'Αγγελος Παπαγγελόπουλος.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «θα συνεδριάσει το τοπικό συντονιστικό όργανο, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των ζημιών, σύμφωνα με την ενημέρωση που θα γίνει από τους δημάρχους και την Πυροσβεστική.» Στο μεταξύ, την κήρυξη του συνόλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, προσθέτοντας ότι «θα ζητήσουμε την καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, διότι είναι πολύ μεγάλες, κυρίως στην ελαιοπαραγωγή.» Μάλιστα, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «υπάρχει, επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο και τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει άμεσα η καταγραφή και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.»


Πλημμύρισαν και σπίτια

Τα σημαντικότερα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μέχρι στιγμής, εντοπίζονται στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων, αναφέρεται σε συνοπτικό δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.


Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία. Και οι δύο περιοχές έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού.

Μπουλντόζες, τρακτέρ και άλλα μέσα έχουν ήδη επιστρατευτει στο Κιάτο όπου σπίτια πλημμύρισαν και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες.


Κλειστός ο Προαστιακός ρυθμίσεις, επί ποδός η αστυνομία

Εκτός λειτουργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στην περιοχή της Κορίνθου έχει τεθεί η γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Κορίνθου και Κιάτου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα δρομολόγια. H TPAINOΣE μετακινεί τους επιβάτες στο τμήμα Πάτρα -Κιάτο -Κόρινθο και αντίστροφα με λεωφορεία.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας, για απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.

Φουσκωμένοι ποταμοί και χείμαρροι σε όλη την περιοχή

Η ισχυρή βροχόπτωση έχει φουσκώσει τα νερά στους ποταμούς στο περιγιάλι Κορινθίας, όπου οι αρχές φαίνεται πως έχουν διακόψει την κυκλοφορία, ειδικά πάνω από γέφυρες.

Αποκλεισμένα είναι τα Αθίκια, κωμόπολη της Κορίνθου το απόγευμα., όπως μεταδίδει το Korinthosnews.gr. Λόγω της κακοκαιρίας και της δυνατής βροχής που πέφτει από το πρωί ο δρόμος που οδηγεί στα Αθίκια και από του Γκά αλλά και από το Αλαμάνο είναι μη προσπελάσιμος. Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την διέλευση των Οχημάτων από και προς τα Αθίκια. Στο σημείο αυτή την ώρα η Τροχαία Κορίνθου και η Εθελοντική ομάδα Αθικίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad