Τα καλοκαιρινά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που άνετα θα φορέσεις το φθινόπωρο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Τα καλοκαιρινά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που άνετα θα φορέσεις το φθινόπωρο


Μπορεί να έχεις συνδυάσει τον ερχομό του φθινοπώρου και την αλλαγή των εποχών γενικότερα με την ανανέωση της γκαρνταρόμπας σου, τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Και σ' αυτό έχει συμβάλλει αρκετά το γεγονός ότι ζούμε στην Ελλάδα, που το κρύο διαρκεί λίγο και δεν είναι τόσο τσουχτερό, ενώ ειδικά τα τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμη και λίγο πριν τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς κυκλοφορείς έξω φορώντας μόνο το μακό σου t-shirt.

Με τον σταδιακό ερχομό του φθινοπώρου λοιπόν, η βερμούδα αντικαθίσταται από το παντελόνι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κάνεις στροφή 180 μοιρών σε όλα τα κομμάτια της ντουλάπας σου. Για να σου κάνουμε τη ζωή λιγάκι πιο εύκολη, συγκεντρώσαμε τα 6 ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που μπορείς να συνεχίσεις να φοράς και το φθινόπωρο και δεν χρειάζεται να τα διώξεις από τη γκαρνταρόμπα σου μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Το polo shirt


Το κομμάτι-κλειδί για casual smart looks του καλοκαιριού είναι εξίσου επίκαιρο ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες αρχίσουν να πέφτουν. Ελαφρύ και πιο ζεστό από ένα απλό t-shirt, αφήνοντας όμως το δέρμα να αναπνέει, το polo μπλουζάκι είναι ο καλύτερος σύμμαχος σου στην σταδιακή μετάβαση από καλοκαιρινά σε φθινοπωρινά outfits.

Όσο ο καιρός παραμένει ακόμα ζεστός, φόρεσε το κάτω από ένα duster coat, ενώ αργότερα προτίμησέ το στην μακρυμάνικη εκδοχή του, "παντρεύοντάς" το με ένα δερμάτινο τζάκετ ή ένα ελαφρύ παλτό.

Τo t-shirt μαρινιέρα
Από την καλοκαιρινή βραδινή έξοδο στην παραλία μέχρι τη ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού τον χειμώνα, η μαρινιέρα ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Διαχρονικό και ευκολοφόρετο, αυτό το κομμάτι αποτελεί την εύκολη και ασφαλή επιλογή για κάθε εποχή χάρη στην απλότητα του.

Συνδύασε την, είτε στην κοντή, είτε στην μακρυμάνικη εκδοχή της με ένα chino παντελόνι ή τζην και sneakers για ένα πιο casual look ή με ένα μάλλινο blazer, παντελόνι και μοκασίνια αν θέλεις ένα outfit για μία πιο επίσημη περίσταση.

Το denim jacket


Αν υπάρχει κάτι που μας δίδαξε το street style, αυτό είναι πως το denim jacket δεν αποτελεί απλώς ένα πανωφόρι, αλλά ένα κομμάτι-κλειδί της γκαρνταρόμπας σου. Παρόλο που φαινομενικά μπορείς απλά να το φορέσεις πάνω από το t-shirt ή το πουκάμισο σου, μπορεί να λειτουργήσει και ως το μεσαίο κομμάτι στο layering, πάνω από το hoodie ή κάτω από το blazer σου αν είναι αρκετά λεπτό.

Έχε όμως κατά νου τον συνδυασμό των χρωμάτων: ένα κλασικό blue jean jacket κάνει αρκετή αντίθεση πάνω σε ένα μαύρο-γκρι outfit, ένα μαύρο όμως απλά θα "χαθεί".

Το cropped παντελόνι
Αυτό το κομμάτι αποτελεί μία καλή επιλογή για κάθε περίσταση –casual ή πιο επίσημη- ακόμα και το φθινόπωρο, αρκεί να μην παραλείψεις τις κάλτσες. Μπορεί μέχρι πριν μερικά χρόνια η μόνη αποδεκτή επιλογή να ήταν οι "καλές", office κάλτσες που φορούσες στο γραφείο, όμως με την κυριαρχία του sportswear σήμερα, ακόμη και το ελαφρώς πιο εκκεντρικό ζευγάρι που φοράς στο γυμναστήριο μπορεί να δημιουργήσει ένα αρκετά cool look.

Τα loafers


Το συγκεκριμένο παπούτσι είναι κυρίως συνυφασμένο με το καλοκαίρι, πιθανότατα λόγω του ότι αφήνει τους αστραγάλους εκτεθειμένους, αφήνοντας έτσι το δέρμα να αναπνεύσει περισσότερο – η αλήθεια όμως είναι ότι η ιδανική εποχή για φορέσεις τα loafers είναι το φθινόπωρο. Χάρη στο ότι είναι ελαφρύ και παράλληλα ανθεκτικό, αυτό το παπούτσι είναι το ιδανικό κομμάτι για την μετάβαση από καλοκαιρινά σε χειμωνιάτικα outfits, αφού μπορεί να προσφέρει σχετική προστασία από το κρύο χωρίς να υποστείς την βαριά σόλα της χειμερινής μπότας.

Τα γυαλιά ηλίου
Η "ζημιά" που μπορούν να πάθουν τα μάτια σου από τον ήλιο δεν είναι σίγουρα κάτι που έρχεται και φεύγει με τις εποχές. Μπορεί οι αφόρητα ζεστές μέρες του καλοκαιριού να κάνουν αρκετούς μήνες να ξαναεμφανιστούν, όμως οι ακτίνες του ήλιου είναι κάτι που σε "χτυπάει" καθημερινά, και η έλλειψη της σωστής προστασίας μπορεί να προκαλέσει από ηλιακή εκφύλιση μέχρι καταρράκτη.

Ένα ωραίο ζευγάρι γυαλιά ηλίου λοιπόν, δεν είναι μόνο ο καλύτερος τρόπος προστασίας αλλά και ο πιο εύκολος τρόπος να προσθέσεις στυλ στην εμφάνιση σου (αρκεί να μην τα φοράς σε εσωτερικούς χώρους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad