Το ελληνικό κρασί προβάλλεται στην Πολωνία στην έκθεση Grecka Panorama και την 3η Greek Food Show - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Το ελληνικό κρασί προβάλλεται στην Πολωνία στην έκθεση Grecka Panorama και την 3η Greek Food Show


Tην τιμητική του θα έχει το ελληνικό κρασί στην Πολωνία, όπου θα προωθηθεί με όχημα τις τουριστικές εκθέσεις που διοργανώνει η εταιρία North Events στη Βαρσοβία, στις 30 Νοεμβρίου–2 Δεκεμβρίου 2018. Πρόκειται για την 4η Grecka Panorama και την 3η Greek Food Show, δύο μοναδικές και παράλληλες εκθέσεις για την Ελλάδα οι οποίες αναδεικνύουν και υποστηρίζουν τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και τις εξαγωγές, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιασθεί για πρώτη φορά το ελληνικό κρασί, αποτέλεσμα της στρατηγικής συνέργειας μεταξύ της Wine Expo Poland και της North Events με στόχο την προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Πολωνία. H κατανάλωση του κρασιού στην Πολωνία αυξάνεται κατά 5% ετησίως, το οποίο συνδέεται και με την οικονομική ανάπτυξη της Πολωνίας. Το 2016 υπολογίζεται ότι καταναλώθηκαν 107 εκατ. λίτρα κρασιού, έναντι 87 εκατ. λίτρων το 2010.


Τα ελληνικά κρασιά αντιστοιχούν σε μικρό μερίδιο των συνολικών πολωνικών εισαγωγών οίνου με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Περισσότεροι από 100 οινοπαραγωγοί δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για την Πολωνία. Η Πολωνία θα είναι το νέο μέλος στη «λέσχη» των αγορών προέλευσης με άνω των 1.250.000 αφίξεων για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad