Με επιτυχία στέφθηκε το 5ο «Tour du Péloponnèse» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Με επιτυχία στέφθηκε το 5ο «Tour du Péloponnèse»


Το Tour du Péloponnèse, είναι ένας αγώνας Regularity που προσφέρει στους λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1500 χιλιομέτρων
Η ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ σε συνεργασία με τα Σωματεία ΑΛΑΚ, ΑΡΣΟΕ, ΕΛΙΑ και ΑΛΜΑ υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και την αρωγή της ΦΙΛΠΑ διοργάνωσαν από 1 έως 6 Οκτωβρίου 2018, για 5η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο τον αγώνα Κλασσικών- Ιστορικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Péloponnèse».

Το Tour du Péloponnèse, είναι ένας αγώνας Regularity που προσφέρει στους λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1500 χιλιομέτρων, εξαιρετικών πελοποννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.


Στο αγωνιστικό σκέλος ανάμεσα σε 45 πληρώματα, διεθνή στην πλειοψηφία τους, οι «μάχες» στις ειδικές διαδρομές ήταν «επικές». Τα πληρώματα που έλαβαν μέρος προέρχονταν κυρίως από την Ιταλία καθώς επίσης την Ολλανδία, τη Μ. Βρετανία, την Αυστρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Πολωνία, το Ισραήλ κ.α.. Μυθικά ονόματα κατασκευαστών όπως Jaguar, MG, Alfa Romeo, Triumph, FIAT, Renault Alpine,Peugeot, Lancia και πολλά άλλα αναμετρήθηκαν στα αρκαδικά βουνά, στις ακτογραμμές της Μάνης και της Αργολίδας για την ανάδειξη του νικητή.


Μετά από 21 Ειδικές Δοκιμασίες (μία εκ των οποίων νυχτερινή) και 50 χρονομετρήσεις, νικητές ανεδείχθησαν οι Massimo Spuntareli από την Ιταλία με συνοδηγό την Nathalie Desnoyers από τον Καναδά, οδηγώντας ένα MGA του 1957. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Βρετανοί Julian και Sarah Bush οδηγώντας μια Jaguar XK150 του 1959 και την τρίτη οι επίσης Βρετανοί Papworth Jonathan και Papworth Lynn με MGC του 1969.


Η αρτιότητα της οργάνωσης, η επιλογή των διαδρομών, των καταλυμάτων και η φιλοξενία ήταν κοινός παρονομαστής στις δηλώσεις όλων των πληρωμάτων στο τέλος του Αγώνα. Η δε απονομή στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκίνητου στην Αθήνα άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Όλα τα παραπάνω έχουν αναδείξει το Tour du Péloponnèse στο μεγαλύτερο διεθνές event ιστορικού αυτοκινήτου της Ελλάδας σε διάρκεια, αποστάσεις και πληθώρα ξένων συμμετοχών!

Ραντεβού στο 6ο Tour du Péloponnèse, από 30 Σεπτεμβρίου ως 6 Οκτωβρίου 2019!


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad