Πότε πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή» των μεγάλων εκπτώσεων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Πότε πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή» των μεγάλων εκπτώσεων


Μεγάλη συμμετοχή των επιχειρήσεων λιανικής αναμένεται στην Black Friday 2018 – Την τιμητική τους είχαν τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
Με μεγάλες εκπτώσεις για τους καταναλωτές από όλο το φάσμα της αγοράς αναμένεται ότι θα γίνει η φετινή Black Friday, που για φέτος θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2018.

Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν πολύ καλές προσφορές σε μια σειρά προϊόντων, από ένδυση και οικιακό εξοπλισμό μέχρι παιχνίδια και υπολογιστές. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εκπτώσεις στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών ενώ από πέρσι μπήκαν στο παιχνίδι και επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων.


Σε δειγματοληπτική έρευνα που διενήργησε πέρυσι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε τυχαίο δείγμα επιχειρήσεων, προέκυψε ότι οι επιχειρήσεις που μετείχαν στην Black Friday σημείωσαν άνοδο των πωλήσεων.


Την ίδια ώρα, όσοι διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα- κυρίως καταστήματα ηλεκτρικών ειδών- σημείωσαν αύξηση του τζίρου τους τη συγκεκριμένη ημέρα. Γενικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, η πρακτική της «Black Friday» κατέχει θετικό αντίκτυπο όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα στην πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων.


Η εισροή μεγαλύτερου αριθμού πελατών αντιστάθμισε το ποσοστό των εκπτώσεων που πραγματοποίησαν τα καταστήματα.


Τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε είδη οικιακού εξοπλισμού και ειδών τεχνολογίας, είναι εκείνα που ωφελήθηκαν περισσότερο και εν συνεχεία οι επιχειρήσεις του κλάδου της ένδυσης και υπόδησης.

Παρ' όλο που οι πωλήσεις κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα την Black Friday, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, ο εμπορικός κόσμος στην πλειονότητά του κρίνει τη συγκεκριμένη πρακτική αρνητικά. Όπως αναφέρουν οι έμποροι, τα οφέλη των μεγάλων επιχειρήσεων των πολυεθνικών και των αλυσίδων είναι σαφώς μεγαλύτερα από εκείνα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ίσως αυτός να είναι και ο κυριότερος λόγος που εμπορικός κόσμος έρχεται αντίθετος με τέτοιου είδους πρακτικές.

Από τα καταστήματα που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρθηκαν ποιοτικά τα παρακάτω σχόλια σχετικά με την πρακτική της Black Friday.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad