Επιστολή του Νίκου Ζαχαροπουλο προς τον Πέτρο Τατουλη για τις καταστροφές - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Επιστολή του Νίκου Ζαχαροπουλο προς τον Πέτρο Τατουλη για τις καταστροφές


Κύριε Περιφερειάρχη είναι γνωστά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας και ειδικότερα στον Δήμο Σικυωνίων, από τον «Ζορμπά», τις  ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες .

-Πρώτη προτεραιότητα  για όλους μας ο παράγοντας άνθρωπος, η άμεση βοήθεια και αλληλεγγύη προς  τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη θεομηνία.

-Τα ζητήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή μας, από το πέρασμα του «ζορμπά» είναι πολλά και σοβαρά σε όλα τα επίπεδα των υποδομών. [ ύδρευση-δίκτυα, δεξαμενές-αποχέτευση, άρδευση,  δρόμοι, γέφυρες, Σχολεία, κοινόχρηστοι χώροι κ.λ.π.]

-Πέραν αυτών μεγάλες καταστροφές έγινα σε επαγγελματικούς χώρους, καταστήματα-επιχειρήσεις –οικίες- κτηνοτροφικές μονάδες , γεωτρήσεις κ.λ.π.

-Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπως δηλώνετε, είναι σε εγρήγορση με όλους τους υπαλλήλους και όλα τα μέσα που διαθέτουν, για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά αυτά προβλήματα.

-Εκείνο που προέχει είναι αφενός η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και η ενίσχυση των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί, με οποιοδήποτε, από τη θεομηνία.

-Να πιέσουμε το κεντρικό κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία, να ενεργήσουν άμεσα τις εκτιμήσεις, για όλο το εύρος των καταστροφών που έγιναν και  φυσικά για άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες.

-Πιστεύω να υπάρχουν όλα τα στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Δήμος Σικυωνίων πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

-Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες, από όπου και να προέρχονται, αλλά θα επισημάνω κάποια ζητήματα, στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τους υπεύθυνους  των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, για όλα τα μεγάλα έργα πουν κατασκευάσθηκαν στη περιοχή μας. Η κατασκευής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, της Νέας Εθνικής Οδού- της «Ολυμπίας Οδού»- και σε εξέλιξη η κατασκευή του φράγματος «Ασωπού». Οι εταιρείες που κατασκεύασαν τα μεγάλα αυτά  έργα, ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά τη προστασία των υποδομών που υπάρχουν στη περιοχή, τη προστασία των δημοτικών και ιδιωτικών δικτύων, ύδρευση –άρδευση, τη προστασία του περιβάλλοντος κ.λ.π. ;

Όσον αφορά τον Προαστιακό, πέραν των προβλημάτων που σας έχω επισημάνει με άλλες αναφορές μου, να υπογραμμίσω το πολύ μεγάλο πρόβλημα της κακής κατασκευής της υπόγειας γέφυρας που οδηγεί στη Κοινότητα Πασίου, η οποία πολλές φορές πλημμυρίζει από τα όμβρια νερά, όπως στη παρούσα περίπτωση, με σοβαρούς κινδύνους για τους οδηγούς, επιβάτες και πεζούς, που διέρχονται .

-Όσον αφορά τον Δήμο Σικυωνίων, κατ αρχή να επισημάνω τα λεγόμενά σας, σε συνέντευξη σας  στον τοπικό τύπο και σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ότι οι Δήμαρχοι της περιοχής μας δεν έχουν καλή συνεργασία με τη Περιφέρεια  και τον Περιφερειάρχη. Πολύ μεγάλο ζήτημα σε βάρος των πολιτών και της περιοχής από τη μη συνεργασία των θεσμικών οργάνων. Οφείλετε, μιας και  το αναφέρατε, να το αναδείξετε, γιατί ό τόπος μας και οι πολίτες δε χρωστάνε τίποτα, να ζημιώνονται από τις συμπεριφορές αυτές των εκπροσώπων τους.

-Πέραν αυτού στον Δήμο Σικυωνίων προέκυψαν πολύ σοβαρά ζητήματα και καταστροφές στις υποδομές, κυρίως ύδρευσης –αποχέτευσης, σε επαρχιακούς, δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους, γέφυρες, κοινόχρηστους χώρους, παραλία κ.λ.π..

-Επίσης μεγάλες καταστροφές έγιναν σε επιχειρήσεις-καταστήματα-επαγγελματικούς χώρους,  κτηνοτροφικές μονάδες, αρδευτικά δίκτυα-γεωτρήσεις κ.λ.π.

-κ. Περιφερειάρχη, το μόνο που χρειάζεται η κοινωνία της περιοχής αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι το πραγματικό και άμεσο ενδιαφέρον της Περιφέρειας, του Δήμου και όλων των κρατικών Υπηρεσιών, για να αντιμετωπισθούν και να λυθούν το  γρηγορότερο δυνατό, τα προβλήματα που προέκυψαν, κυρίως αυτά που έχουν σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα.

-Ευελπιστώ σε άμεσα αποτελέσματα και αυτό το στηρίζω στη γνώση, την εμπειρία σας και το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνετε για τη περιοχή μας .

Με εκτίμηση και αγάπη

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad