Κλημεντίνη: Τον χορό άνοιξε η Αργολίδα με 36-40 λεπτά - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Κλημεντίνη: Τον χορό άνοιξε η Αργολίδα με 36-40 λεπτά


Ποικίλλει η εικόνα σε ό,τι αφορά τις φετινές αποδόσεις για την Κλημεντίνη, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν κατά την καλλιεργητική περίοδο, με τις τιμές στις πρώτες κοπές να διαμορφώνονται στα 35-40 λεπτά μεικτά στον παραγωγό.
Στην Αργολίδα φέτος οι καλλιεργητές βλέπουν καλή παραγωγή, χωρίς προβλήματα από μονίλια ή χαλάζι. «Έχουμε καλές αποδόσεις, τουλάχιστον 30% περισσότερο από πέρσι, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι το 80% της παραγωγής έχει έρθει μαζικά», είπε στην «ΥΧ» η Άννα Λαμπάδα, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βρουστίου Αργολίδας, η οποία, εξαιτίας αυτού, δεν κρύβει την ανησυχία της για την εξέλιξη της τιμής. «Φέτος, ξεκινήσαμε στις 20 Οκτώβρη, ενώ άλλες χρονιές η εξαγωγή άρχιζε στις 10 Νοέμβρη. Είναι πρώιμη χρονιά για την Κλημεντίνη. Η τιμή για την εξαγωγή διαμορφώνεται στα 36 λεπτά μεικτά, ενώ πέρσι ξεκίνησε στα 42 λεπτά, και περίπου στα 45 λεπτά για την εγχώρια αγορά. Η εξαγωγή κόβει “φουλ” αυτήν τη στιγμή», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Για 40 λεπτά τιμή παραγωγού (μεικτά), έχοντας ξεκινήσει από τα 50 λεπτά, μας μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΣΟΑ Δαναός, Γιώργος Ντόκος, ο οποίος κάνει λόγο για πολύ καλή ποιότητα και μεγάλες ποσότητες.

Αντίθετα, μειωμένη παραγωγή, που φτάνει μέχρι και 50%, βλέπει στη Θεσπρωτία, όπου κυριαρχεί η Κλημεντίνη έναντι των άλλων εσπεριδοειδών, ο παραγωγός Βαγγέλης Σωτηράκης. Όπως μας είπε, «οι κοπές ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα πολύ δειλά, με πολύ μικρές ποσότητες που είναι έτοιμες για κοπή και προορίζονται για την εγχώρια αγορά. Ως εκ τούτου, η εμπορία δεν έχει ξεκινήσει κανονικά, αφού και οι έμποροι δεν έρχονται όσο δεν υπάρχουν ποσότητες».

«Έχουμε ξεκινήσει διαλεχτά τα κόκκινα για τη λαχαναγορά και κάποιες ποσότητες για Ιταλία με φύλλο, γύρω στα 50 λεπτά για τον παραγωγό. Αυτή, όμως, είναι μια πρώτη ενδεικτική τιμή, αφού η εμπορία δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη με βάση τον μεγάλο όγκο της παραγωγής», τονίζει ο Κώστας Κυπριώτης, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Δίας στο Τραγανό Ηλείας.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad