Αυστηρή απάντηση Κασίμη σε Αραμπατζή για την απορροφητικότητα του ΕΠΑλΘ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Αυστηρή απάντηση Κασίμη σε Αραμπατζή για την απορροφητικότητα του ΕΠΑλΘ


Απάντηση σε αυστηρό τόνο έδωσε ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ στην Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φ. Αραμπατζή σχετικά με της δήλωσης της που αφορούσαν την απορροφητικότητα του προγράμματος αλιείας ΕΠΑλΘ.

«Το άγχος τους είναι ορατό. Η επαναλαμβανόμενη αναφορά στους “πόρους που λιμνάζουν” και δεν απορροφούνται τόσο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στο Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, διασκεδάζεται καθημερινά αφού είναι γνωστό ότι η χώρα μας βρίσκεται πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο απορρόφησης και η υλοποίηση των μέτρων έχει επιταχυνθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασίμης.

-Διαφήμιση-

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του γενικού γραμματέα κοινοτικών πόρων του ΥΠΑΑΤ:

«Άνθρακες ο θησαυρός»

“Λαβράκι” νόμισε ότι έπιασε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φ. Αραμπατζή και έσπευσε με δήλωσή της, να εκμεταλλευτεί έγγραφο-υπόμνηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & Ε.Σ.Π.Α., για τους στόχους απορρόφησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας & Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020 και τους “κινδύνους”  στην περίπτωση μη επίτευξής τους μέχρι το τέλος του 2018.

Της διέφυγαν όμως τα εξής:

Η χώρα μας βρίσκεται ήδη αυτή τη στιγμή πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο επίτευξης της συνολικής υποχρέωσης απορρόφησης μέχρι τέλος του έτους (56,13% έναντι 51,73% της Ε.Ε.) με βάση τα αιτήματα πληρωμής που έχουν υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του ΕΠΑλΘ 2014-2020 έχουν εκδοθεί Προσκλήσεις ύψους 349,6 εκ. € που αντιστοιχούν σε ενεργοποίηση του 71,07% της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος (898.782 εκ. €), ενώ έχουν υπογραφεί Αποφάσεις ΄Ενταξης πράξεων ύψους 292,6 εκ. € Δημόσιας Δαπάνης με τις πληρωμές να ανέρχονται ήδη σε 51,8 εκ. € και να βρίσκονται στη διαδικασία πληρωμής αιτήματα που θα υπερκαλύψουν τους στόχους της υποχρέωσης απορρόφησης του 2018.
Η έγγραφη υπόμνηση είναι πλήρως εναρμονισμένη με την συνήθη ενημέρωση- υπόμνηση της Ε.Ε. προς όλα τα Κράτη – Μέλη σχετικά με τη χαμηλή απορρόφηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) και τους κινδύνους που θα προκύψουν από την μη επίτευξη των στόχων απορρόφησης. Αυτήν την εβδομάδα μάλιστα η Επιτροπή, με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου (13721/18), ενημερώνει σχετικά και το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας ενόψει της συνεδρίασής του.
Το άγχος τους είναι ορατό. Η επαναλαμβανόμενη αναφορά στους “πόρους που λιμνάζουν” και δεν απορροφούνται τόσο στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στο Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, διασκεδάζεται καθημερινά αφού είναι γνωστό ότι η χώρα μας βρίσκεται πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο απορρόφησης και η υλοποίηση των μέτρων έχει επιταχυνθεί.

Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων

                Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

                                                     Χαράλαμπος Κασίμης


ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad