Χιλιομόδι:Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε χτες η λυρική τραγωδία "Τραχίνιαι" του Σοφοκλή! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Χιλιομόδι:Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε χτες η λυρική τραγωδία "Τραχίνιαι" του Σοφοκλή!


Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με τους γονείς τους και πολλοί συντοπίτες μας παρακολούθησαν στη Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου την όπερα του Παναγιώτη Καρούσου, ο οποίος ήταν παρών και την προλόγισε. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Βουλευής κ. Ψυχογιός, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γκίκας, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χιλιομοδίου, κ. Μπίτζιος, η Υπεύθυνη του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ Τσαπάλου, συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.ά.

Η λυρική τραγωδία "Τραχίνιες" σε μουσική του Παναγιώτη Καρούσου πρωτοπαρουσιάστηκε στι Lincoln Center της Ν. Υόρκης το 2016 και εκτυλίσσεται σε δύο πράξεις:
Η 1η περιλαμβάνει κείμενα από τον Όμηρο, τον Πίνδαρο και τον Ησίοδο, και σε αυτήν πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριές μας με ένα δρώμενο που επιμελήθηκε η κ. Κων/να Δράκου, ενώ το μουσικό μέρος δίδαξε ο μουσικοδιδάσκαλος, κ. Μανώλης Νικολουδάκης.
Συμμετείχαν :
Μελέτη Κατερίνα (Πυθία)
Σκούπας Κων/νος-Τσινιώτης Γιώργος (αθλητές)
Λούκου Ιωάννα (κορυφαία του Χορού)
Δημητρακοπούλου Αθηνά, Καραβασίλης Χρήστος, Καραΐσκος Γιάννης, Κουτσούκου Μαριλέτα, Κυριακίδη Μαριάννα, Σολωμού Δήμητρα (Χορός)
Μουσική διδασκαλία: Νικολουδάκης Μανώλης, μουσικοδιδάσκαλος
Φλάουτο: Κυριακίδη Μαριάννα
Η 2η σκηνή περιγράφει τα βάσανα του Ηρακλή (Βασίλης Ασημακόπουλος) και τον τραγικό θάνατο της Διηάνειρας (Ειρήνη Κώνστα).
Συμμετείχαν :
Ρέα Βουδούρη, Κατερίνα Μποτώνη, Μαρίζα Κιοσέογλου, Θεόδωρος Μπιράκος, Γιάννης Μπρίτσας. Στο πιάνο, ο Παντελής Λεγάκης.

Μετά το πέρας της παράστασης αποδόθηκαν έπαινοι στους συμμετέχοντες και προσφέρθηκαν εδέσματα με βιολογικές και παραδοσιακές γεύσεις, ευγενική χορηγία από τη “Βιοφάρμα Καλομοίρη”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κορινθίας με τη συνεργασία του Γυμνασίου Χιλιομοδίου και τη στήριξη του Σωματείου “Φίλοι Αρχαίας Τενέας”, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, με συντονίστρια την κ. Ανίτα Τσαπάλου, Υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Ευχαριστούμε θερμά τη Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου για τη φιλοξενία, όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο, και τους Χορηγούς της παράστασης: Σκούρτης ΑΕΒΕ, Elite Cafe, Οινοποιείο Λαυκιώτη, S/M Καλαράς, Κεχρολόγος Bakery and luxury pastry, Plaza Cafe, Έκφραση Cafe, Κατσιμπούλας-Γεωπονική Τενέας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad