Αλέκος - Χριστούγεννα 1 - 0 - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Αλέκος - Χριστούγεννα 1 - 0



Φίλος της ιστοσελίδας μας έστειλε χτες το βράδυ ένα πολύ ενδιαφέρον email που θα το δημοσιεύσουμε αυτούσιο τις επόμενες ημέρες γιατί αξίζει της προσοχής των δημοτών του Δήμου Κορινθίων.

Μια παράγραφο όμως θελήσαμε να τη διασταυρώσουμε, όπως και το γενικότερο πνεύμα της επιστολής.

Έγραφε λοιπόν ο φίλος μας σε μια παράγραφο : "Κάντε μια βόλτα στην Κόρινθο από την οδό Κολιάτσου και πάνω. Τέτοια μαυρίλα σε πρωτεύουσα χριστουγεννιάτικα δεν πρέπει να έχει ξαναϋπάρξει ούτε την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Σκοτάδι, ερημιά, μιζέρια.".

Η περιγραφή μας φάνηκε πολύ μουντή. Και όμως. Κάνοντας με το αυτοκίνητο μια περιοδεία σε πυκνοκατοικημένες πια περιοχές της Κορίνθου όπως τα Τσακώνικα, ο Αϊ-Γιώργης, το παραλιακό μέτωπο στα Καλάμια και προς τα μέσα, στις συνοικίες παραπλεύρως της οδού Αποστόλου Παύλου, αλλά και στον Συνοικισμό, στην Καλλιθέα, στην Αγία-Άννα, ανήμερα των Χριστουγέννων το βράδυ αντικρίσαμε απόλυτο σκοτάδι.


Φωτισμός που ήταν σβηστός ακόμα και σε σημεία που είναι τουλάχιστον απαραίτητος για την ασφάλεια των πολιτών, δεκάδες λάμπες που δεν λειτουργούσαν, ορισμένες λάμπες με αναιμικό φως που κρέμονται στις κολώνες σαν τσουτσούνες και κουνιούνται από τον αέρα, ξαναζωντανεύοντας τα «Παλλόμενα πέη» του Γιαν Φαμπρ, ένα τοπίο εγκατάλειψης και κατάθλιψης ...


Αλλά ακόμα και κεντρικά στην πόλη, ορισμένες άναρχες μπάντες προσπάθησαν μάταια να δώσουν μια νότα σε ένα κέντρο που είδε παραμονές Χριστουγέννων να πέφτει το ξύλο της αρκούδας εν ώρα αιχμής στον πεζόδρομο και το περασμένο βράδυ να πυρπολούνται αυτοκίνητα πολιτών αφού από νωρίς τη νύχτα δεν κυκλοφορούσε πουθενά ψυχή.


Ούτε μια εκδήλωσης της προκοπής έτσι για να σπάσει η καταχνιά από το γιαπί στα Περιβολάκια τουλάχιστον, εκεί που οι πολίτες χριστουγεννιάτικα έβλεπαν τις ξεφτισμένες μπόχες να ανεμίζουν, κάτι σκουριασμένα σίδερα με κομμένες ασπροκόκκινες κορδέλες να ορίζουν τα όρια του εργοταξίου και τους ταξιτζήδες να παλεύουν να χωρέσουν τα αυτοκίνητα τους για να διεκδικήσουν το μεροκάματο.


Και από την άλλη ... ο Αλέκος περιχαρής περπάτησε τον πεζόδρομο μοιράζοντας αυτό το ξύλινο χαμόγελο της προεκλογικής του μουτσούνας, προφανώς ικανοποιημένος και χαρούμενος που ... νίκησε τα Χριστούγεννα.


Η Κόρινθος βιώνει την παρακμή της παράλληλα με τη δική του ...


Αλέκος - Χριστούγεννα 1 - 0 και έχουμε την εντύπωση ότι και την Πρωτοχρονιά το ταμπλό θα γράψει 2 - 0 ...


Χρόνια πολλά ! 



Diogenis-press


ΚΡΖ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad