Η ομιλία του Β.Νανόπουλου στην πρώτη παρουσίαση της Συμμαχίας Πολιτών - 12.12.2018 | κείμενο - video - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η ομιλία του Β.Νανόπουλου στην πρώτη παρουσίαση της Συμμαχίας Πολιτών - 12.12.2018 | κείμενο - video



Φίλες και φίλοι,

Οι συνεργάτες μου και εγώ  αποφασίσαμε να δώσουμε  ξανά το παρόν στις δημοτικές εκλογές του 2019  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλών συνδημοτών μας, οι οποίοι έχουν κουραστεί να βλέπουν τα ίδια πρόσωπα να ασκούν και να διεκδικούν την διοίκηση του Δήμου τα τελευταία 20 χρόνια .

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΣΑΣ ΚΑΛΩ  ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.  ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

Η  Συμμαχία Πολιτών προτείνει σήμερα και ζητά τη συνεργασία σας στη  δημιουργία ενός δήμου Κορινθίων  που θα είναι υπόδειγμα λειτουργίας, θα έχει σταθερή και δυνατή προοπτική για το μέλλον, την οικονομία ,τους εργαζόμενους  σε μια κοινωνία με αίσθημα αλληλεγγύης και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Αυτό είναι το όραμα της Συμμαχίας Πολιτών.

Μπορούμε και πρέπει να το πετύχουμε αυτό.

Με την αλλαγή προσώπων και πρακτικών που μόνο η Συμμαχία Πολιτών μπορεί να φέρει στη διοίκηση του δήμου και την καθημερινότητα των πολιτών.

Στη θητεία που διανύουμε σεβαστήκαμε το 49,98 % των ψήφων που πήραμε στις εκλογές του 2014. Εργαστήκαμε εποικοδομητικά στην αντιπολίτευση . Είμαστε η μόνη δημοτική παράταξη που διατήρησε ενεργή την ιστοσελίδα της καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην αντιπολίτευση, με περισσότερες από 1000 αναρτήσεις σε 4 χρόνια. Γνωρίζουμε τώρα καλύτερα τα προβλήματα του δήμου και προτείναμε λύσεις .  Ψηφίσαμε έργα που ήταν χρήσιμα για τους δημότες , εντοπίσαμε αδυναμίες και προτείναμε διορθωτικές ενέργειες έστω και αν αυτό εκλογικά δεν μας συνέφερε. Για εμάς το συμφέρον των Κορινθίων είναι πάνω από όλα .

Η δύναμη του Δήμου μας αλλά και δική μας, είναι όλοι οι απλοί και ενεργοί δημότες του. Άνθρωποι με οράματα και ευγενείς στόχους, με προβληματισμούς και ανησυχίες για τον τόπο μας, οι οποίοι επιθυμούν και έχουν την διάθεση να εργαστούν για το μέλλον του τόπου και των παιδιών τους.

Και η «Συμμαχία Πολιτών» είναι εδώ…

Είναι πλέον ολοφάνερο - και στους πιο δύσπιστους μέχρι πριν λίγο καιρό - ότι η παρούσα δημοτική αρχή δείχνει εμφανέστατα και μη αναστρέψιμα δείγματα αρρυθμίας, κόπωσης και πλέον  αδυναμίας  παραγωγής  έργου.

Δεν μπορεί καν να προμηθεύσει έγκαιρα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους στην καθαριότητα.

Δεν μπορεί να προετοιμάσει τον προϋπολογισμό της επομένης χρονιάς που έπρεπε να συζητείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υποβάλλει πρόταση για ανοιχτό εμπορικό κέντρο την τελευταία στιγμή με φάκελο για επιδότηση που έχει πλήθος ελλείψεις.

Δεν τηρούνται στοιχειωδώς οι βασικές αρχές σύγχρονης διοίκησης.

Η καλοκαιρινή περίοδος ολοκληρώθηκε για το 2018 και το τουριστικό ρεύμα ξεπέρασε κάθε ρεκόρ. Η ίδια η περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε σημαντική άνοδο. Ωστόσο, τα οφέλη από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος δεν πέρασαν στον δήμο Κορινθίων, ο οποίος για μίαν ακόμη χρονιά δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον, παρά το γεγονός πως έχει όλες τις προϋποθέσεις .

Είναι πλέον απαραίτητη και αναγκαία η αλλαγή  της διοίκησης του δήμου και της διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων.

Μια νέα δημοτική αρχή θα βάλει στόχους και δείκτες απόδοσης σε κάθε της ενέργεια.

Θα ιεραρχήσει προτεραιότητες  και θα επενδύσει στην καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση του πολίτη .

Θα αξιοποιήσει τους εργαζόμενους του πολύ καλύτερα .

Θα εξυπηρετεί τους πολίτες στο χώρο εργασίας και κατοικίας τους με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και την εφαρμογή της αποκέντρωσης εργασιών .

Θα σχεδιάζει στρατηγικά το μέλλον και την οικονομική ανάπτυξη του δήμου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης και της εθνικού σχεδιασμού

Εκτός από μεγάλα έργα θα εστιάσουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας

Όσοι είχαν εκλεγεί στην συμπολίτευση τα τελευταία χρόνια παραμέλησαν / αδιαφόρησαν για την περιφέρεια του Δήμου και έκαναν μόνο προεκλογικά έργα χωρίς αποτέλεσμα.

Εμείς έχουμε προτεραιότητα στα χωριά και την περιφέρεια και ταυτόχρονα αναβάθμιση του κέντρου.

Δεν είμαστε μικρόψυχοι και το αποδείξαμε στην έως τώρα θητεία μας.

Δεν  μηδενίζουμε την προσφορά της παρούσας δημοτικής αρχής. Όμως, έχουμε πλέον την βεβαιότητα, ότι η παρούσα δημοτική αρχή έκανε τον κύκλο της. Έφτασε στο τέλος της διαδρομής της. Δεν μπορεί να συνθέσει. Δεν μπορεί πλέον να παράξει έργο. Δεν μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα των δημοτών.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ.

Αναγνωρίζουμε όλοι μας την συμβολή και την προσφορά των διατελεσάντων Δημάρχων καθώς και του απερχόμενου Δημάρχου και όλων όσων συνέβαλαν ως δημοτικοί σύμβουλοι.

Εμείς κρατάμε τα θετικά αυτού του έργου και προχωράμε κοιτάζοντας σταθερά μπροστά.

Η «Συμμαχία Πολιτών» ως δημοτικός συνδυασμός δίνουμε μέγιστη σημασία και προτεραιότητα:

1. Στη ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ των αποφάσεων που αφορούν των μέλλον μας και όχι στην αρχή του ενός ανδρός. Ήρθε η ώρα να περάσουμε ως Δήμος και ως Κοινωνία από το ΕΓΩ, στο ΕΜΕΙΣ του Μακρυγιάννη.

2.Στην ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των δημοτών με τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους στις αποφάσεις και όχι στον αποκλεισμό των δημιουργικών δυνάμεων του Δήμου που επιθυμούν να προσφέρουν. Υποστηρίζουμε  τη συμμετοχή όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του δήμου, διότι μόνο μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες θα δραστηριοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι και θα ζυμωθούν με τα κοινά έτσι ώστε να  αναδειχθούν εκείνα τα στελέχη που θα διαδεχθούν την εκάστοτε δημοτική αρχή, διαδραματίζοντας το δικό τους ρόλο στα μελλοντικά δημοτικά πράγματα.

3. Στη συνέπεια στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  της δημοτικής αρχής προς τους δημότες και όχι στην ασυδοσία με προειλημμένες αποφάσεις και  τετελεσμένα.

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ, Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

Όλα αυτά που προαναφέραμε δεν τα υποσχόμαστε απλώς αλλά ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. Δεσμευόμαστε επίσης ότι θα σεβαστούμε τα όνειρα της νέας γενιάς για το μέλλον της, καθώς και ότι θα στηρίξουμε με ειλικρίνεια όλες τις πρωτοβουλίες των νέων ανθρώπων του δήμου μας.

Αγαπητοί συνδημότες μας, εμείς δεν είμαστε με αυτούς που εμπορεύονται την ελπίδα του κόσμου, ούτε με αυτούς που παζαρεύουν. Αυτά είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα άλλων, που κινούνται στο παρασκήνιο και στο σκοτάδι.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

Γιατί πάντα σας κοιτούσαμε στα μάτια.

Γιατί και στο μέλλον θέλουμε να σας κοιτάμε στα μάτια.

Αγαπητοί συνδημότες,

είναι εμφανές ότι έχει δημιουργηθεί στο δήμο μας ένα πλειοψηφικό ρεύμα που ενστερνίζεται αυτές τις απόψεις και αγκαλιάζει αυτή την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση  αυτή την Συμμαχία των Δημοτών και μας οδηγεί στην ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ.

Η «Συμμαχία Πολιτών» είναι η υπεύθυνη, και αξιόπιστη δύναμη αλλαγής στο δήμο Κορινθίων, και εγγυάται να καταστήσει τον Δήμο Κορινθίων, έναν δήμο για όλους. Σύγχρονο, δυναμικό, αποτελεσματικό, που να βλέπει μπροστά και να στοχεύει ψηλότερα.

Ήρθε η ώρα να νικήσει η Συμμαχία. Η Συμμαχία των δημοτών. Η Συμμαχία των Πολιτών.

Σε αυτή την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που ανοίγεται μπροστά μας, σας καλούμε όλους, να συμμετέχετε. Απαιτείται η συμμετοχή σας και η δράση σας, ανεξαρτήτως πολιτικής πεποίθησης ή παράταξης στην οποία ανήκετε.

Οι καιροί απαιτούν να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο μας. Έχοντας την γνώση πρέπει να κοιτάξουμε  μπροστά με τόλμη, θέληση, όραμα, ελπίδα και αποφασιστικότητα για ένα καλύτερο Δήμο.

ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΑΣ.

Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε το επόμενο διάστημα στην πορεία μας προς τις εκλογές. Σήμερα είναι μια ειδική ημέρα για μένα μια μέρα χαράς γιατί μπορώ να σας  παρουσιάσω τους πρώτους υποψηφίους  τα πρώτα  πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό μας. Με τον τρόπο αυτό πέραν του ότι θέλω να σας συστήσω την ομάδα των ανθρώπων με την οποία φιλοδοξώ να φέρω την ΑΛΛΑΓΗ στον δήμο μας, μου δίνεται η ευκαιρία να υπογραμμίσω για μία ακόμη φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαι εδώ, είμαι έτοιμος να δώσω ξανά μαζί σας την μάχη των εκλογών .

Οι υποψήφιοι που παρουσιάζονται σήμερα καθώς και εκείνοι που ήδη δουλεύουν και θα ανακοινωθούν αργότερα  είναι άφθαρτοι – οικογενειάρχες - καταξιωμένοι στον κλάδο τους - από όλους τους πολιτικούς χώρους και περιοχές του δήμου - με πορεία και ιστορία στα δρώμενα του δήμου. Έχουν φρέσκιες ιδέες και όραμα τα οποία συνθέτουν και διαμορφώνουν το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Εκτός από τους νέους που κατεβαίνουν για πρώτη φορά , υπάρχουν και στελέχη με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση.

1 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ επιχειρηματίας μέλος ΔΣ επιμελητηρίου
2 ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΝΥ Διαχείριση πολιτισμικού περιβάλλοντος
3 ΒΕΛΙΖΙΩΤΗ ΓΩΓΩ ιδιωτική υπάλληλος
4 ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ –ΔΑΣΛΗ ΓΙΩΤΑ έμπορος
5 ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕTΤΑ πολιτικός μηχανικός
6 ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ χημικός
7 ΚΛΕΠΕΤΣΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λογιστής
8 ΘΩΜΑ- ΚΟΝΟΜΟΔΗ ΟΛΓΑ Εκπαιδευτικός
9 ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ δικηγόρος
10 ΜΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ιδιωτικός υπάλληλος
11 ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ τεχνολόγος Πληροφορικής & Δικτύων
12 ΜΠΛΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ μαθηματικός
13 ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ έμπορος
14 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ γιατρός
15 ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ χημικός
16 ΠΟΤΗΡΗΣ ΗΛΙΑΣ επιχειρηματίας
17 ΠΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ιδιωτικός υπάλληλος
18 ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ μαθηματικός
19 ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ επιχειρηματίας
20 ΤΑΓΑΡΑΣ ΤΑΣΟΣ μαθηματικός
21 ΤΡΑΝΟΥΔΗΣ ΣΟΦΡΩΝΗΣ επιχειρηματίας


Σας ευχαριστώ για μίαν ακόμη φορά για την παρουσία σας εδώ, σας υπόσχομαι πως  θα τιμήσω  την εμπιστοσύνη με την οποία με έχετε περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad