9 προτάσεις βιβλίων για να χαρίσετε στα παιδιά τα Χριστούγεννα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

9 προτάσεις βιβλίων για να χαρίσετε στα παιδιά τα Χριστούγεννα


Εκτός από τις κούκλες και τα αυτοκινητάκια, ένα δώρο που δεν πρέπει να παραλείψετε να κάνετε φέτος στα παιδιά είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο. Είναι ευκαιρία τώρα, που θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να ταξιδέψουν μέσα σε συναρπαστικές ιστορίες και να μαγευτούν από τις εικονογραφήσεις των παρακάτω βιβλίων.

9 προτάσεις βιβλίων για να χαρίσετε στα παιδιά τα Χριστούγεννα

Το παιδί που βρήκε ένα αστέρι


Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικίες: 3- 6 ετών

Ένα αστέρι ήταν πεπεισμένο ότι δεν θα ξαναστόλιζε κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κάποιος το πέταξε στον δρόμο μέσα στις λάσπες. Ένιωθε μόνο του και φοβόταν ότι κάποιος θα το πατούσε. Απελπισμένο ήθελε να εγκαταλείψει όταν ένα μικρό κοριτσάκι, γονάτισε δίπλα του και το μάζεψε. Τα λόγια της ήταν «Μαμά βρήκα ένα αστέρι που λάμπει...».

Ο Ξυλαράκης


Συγγραφέας: Αxel Scheffler

Εκδόσεις: Ίκαρος

Ηλικίες: 3+

Ο Ξυλαράκης ζει σ’ ένα δέντρο με την γυναίκα και τα τρία παιδιά τους. Μια μέρα φτάνει στον κορμό τους ένας σκύλος, ο οποίος πάνω στο παιχνίδι απομακρύνει τον Ξυλαράκη από το σπίτι του. Η απόσταση από το σπίτι του ολοένα και μεγαλώνει και οι περιπέτειες είναι πολλές, μέχρι που καταλήγει σ’ ‘ένα τζάκι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί για προσάναμμα. Το μόνο που θέλει είναι να γυρίσει πίσω στην οικογένειά του για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα. Η ιστορία του Ξυλαράκη είναι μια μεγάλη περιπέτεια που αντικατοπτρίζει με τον πιο τρυφερό τρόπο τη σημασία της οικογένειας και την αναάγκη και επιθυμία να περνάμε μαζί τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η μπουγάδα του Αι- Βασίλη


Συγγραφέας: Κυρίτση-Τζιώτη Ιωάννα

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ηλικίας: 4+

Ο Άγιος Βασίλης φέτος δεν τα κανόνισε σωστά. Έβαλε λάθος την μπουγάδα και όλα τα ρούχα του μίκρυναν και δεν του χωράνε. Πώς θα καταφέρει να μοιράσει τα δώρα; Μήπως οι μόνοι του σύμμαχοι είναι τα παιδιά όλου το κόσμου;

Τι τρέχει με τον Άι-Βασίλη;


Συγγραφέας: Μαρίνα Γιώτη

Εκδόσεις: Διόπτρα

Ηλικίας: 4+

Ο Φάνης Μπούφος είναι ένας δαιμόνιος δημοσιογράφος που αποφασίζει να λύσει και να φέρει στο φως της δημοσιότητας το μεγαλύτερο μυστήριο των παιδικών μας χρόνων: την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη.

Νύχτα θαυμάτων


Συγγραφέας: Νευροκοπλή Βασιλική

Εκδόσεις: Λιβάνη

Ηλικίες: 5+

Κάποτε ο κόσμος ήταν ένα πελώριο δέντρο, όμως κάποια στιγμή κόπηκε στα δύο και το μισό δέντρο κρεμάστηκες κάτω από το άλλο μισό. Ο μόνος τρόπος να ενωθεί ξανά το δέντρο που φέρνει την ευτυχία είναι να αγαπήσουν οι άνθρωποι τα αστέρια. Ο Αρσένης θέλει να γίνει φίλος με ένα αστέρι, όμως δεν ξέρει με ποιο τρόπο. Σκέφτηκε να κόψει ένα έλατο, μιας και τα αστέρια αγαπούν τα συγκεκριμένα δέντρα. Ωστόσο με αυτή τη θυσία ίσως δεν θα κερδίσει την αγάπη του αστεριού.

To αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα


Συγγραφέας: Χέιγκ Ματ

Εκδόσεις: Πατάκης

Ηλικίες: 6-9 ετών

Ο μικρός Νικόλαος πίστευε από μικρός ότι κάποια πράγματα είναι αδύνατον να συμβούν. Γι’ αυτό και πάντα ήταν ολιγαρκής σε αυτά που ζητούσε. Το μόνο που ήθελε ήταν η αγάπη του πατέρα του και ένα πιάτο μανιταρόσουπα. Ο πατέρας του όμως όπως όλοι οι γονείς ήθελε να εξασφαλίσει στο παιδί του μια άνετη και πλούσια ζωή. Όμως πολλές φορές αυτό δεν είναι αρκετό για να είμαστε ευτυχισμένοι… Οι μικρές καθημερινές χαρές της ζωής είναι αυτές που έχουν πραγματικά αξία. Τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα ο καθένας μπορεί να προσφέρει αγάπη και καλοσύνη.

Ο άγριος Βασίλης


Συγγραφέας: Αθανασιάδης Κυριάκος

Εκδόσεις: Εστία

Ηλικίες: 6- 9 ετών

Ο Άγιος Βασίλης έχει δίδυμο αδερφό και η αλήθεια είναι, ότι δεν μοιάζουν ιδιαίτερα. Είναι αδύναμος, μοναχούλης και ζηλεύει πολύ. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα δέχεται βοήθεια από εκεί που δεν το περίμενε και μεταμορφώνεται σε πρασινοντυμένο ξωτικό. Τώρα είναι έτοιμος να κάνει πολλές σκανταλιές και ζημιές και να καταστρέψει τη δημοτικότητα του αδερφού του. Μέσα από πολλές περιπέτειες ο παράξενος ήρωας μας έρχεται αντιμέτωπος με τα συναισθήματά του.

Τα Χριστούγεννα της Μίμης της νευρικής


Συγγραφέας: Megan Macdonald

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικίας: 7- 12 ετών

Η Μίμη είναι πανέξυπνη με φιλοδοξίες και όνειρα. Όταν μεγαλώσει θα γίνει γιατρός και στον ελεύθερο της χρόνο θα προστατεύει τα παρθένα δάση. Της αρέσει να έχει τον έλεγχο, κάτι που την κάνει πολύ…νευρική. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, συντάσσει ατελείωτες λίστες δώρων, όταν ο μικρός αδερφός της Στάμος έχει μια και μόνο επιθυμία: Χιονισμένα Χριστούγεννα. Άραγε θα καταφέρει η Μίμη να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο; Ένα είναι το σίγουρο αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι γεμάτα αστερόσκονη και...νεύρα!

Καρυοθραύστης


Συγγραφέας: Hoffmann E.T.A.

Εκδόσεις: Ποταμός

Ηλικίες: Για όλες τις ηλικίες

Tο διαχρονικό παραμύθι του Καρυοθραύστη είναι από τις πιο όμορφες ιστορίες για την αγάπη και την μαγεία. Η μοναδική του εικονογράφηση θα ζωντανέψει την ιστορία στην φαντασία των παιδιών και θα ταυτιστούν με τους ήρωες. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από την μικρή Μαρί και το χριστουγεννιάτικο δώρο της που είναι ο Καρυοθραύστης. Το βράδυ ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει και πολεμάει τον κακιασμένο βασιλιά των ποντικών. Στο πλευρό του τάσσονται όλων των ειδών οι κούκλες και φυσικά η Μαρί που χάρη στην αγάπη της καταφέρνει να σπάσει την κατάρα που φυλάκιζε τον ήρωα σε αυτό το σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad