Μια Alfa Romeo φτιαγμένη από ελληνικά χέρια! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Μια Alfa Romeo φτιαγμένη από ελληνικά χέρια!


Μια μοναδική Alfa Romeo GTA Junior για το άμεσο μέλλον δημιούργησε ο Έλληνας σχεδιαστής Γιώργος Κούκος, θέλοντας να μας δείξει το πως θα μπορούσε να είναι ένα κουπέ των επόμενων ετών για την ιστορική ιταλική μάρκα.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Η GTA Junior του Γιώργου Κούκου σχεδιάστηκε ύστερα από προτροπή ενός άλλου Έλληνα σχεδιαστή, του Θάνου Παππά, για να φιλοξενηθεί στην Αυστραλιανή ιστοσελίδα CarAdvice.

O Γιώργος Κούκος είναι ένας σχεδιαστής αυτοκινήτων γεννημένος στην Αθήνα, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει τη θέση του Αρχισχεδιαστή για το Εξωτερικό Design των αυτοκινήτων της Changan, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδίασης της εταιρείας στο Τορίνο της Ιταλίας. Κατά καιρούς και μαζί με τον πολύ γνωστό Έλληνα σχεδιαστή Σωτήρη Κωβό, έχει σχεδιάσει αυτοκίνητα για τις Toyota, Lexus, Subaru, Suzuki και Bollore.

Πλέον, στη δημιουργία του για το CarAdvice βλέπουμε ένα κουπέ σχήμα που έχει εμπνευστεί φυσικά από αυτό της Alfa Romeo GTA coupe του παρελθόντος, υιοθετώντας αρκετά χαρακτηριστικά της στοιχεία όπως τα στρογγυλά εμπρόσθια φώτα ή τη εισαγωγή μπροστά στο καπό.


Ο ίδιος ο σχεδιαστής δηλώνει για το δημιούργημά του: «Η αγνότητα εξαφανίζεται. Πρέπει να κοιτάξουμε πίσω για να προχωρήσουμε. Τα αυτοκίνητα γίνονται μεγαλύτερα και κατά συνέπεια έχει γεννηθεί ο όρος στυλ. Το στυλ σμιλεύει την επιφάνεια για να την κάνει πιο ενδιαφέρουσα, αλλά δεν υπάρχει κάποια απαραίτητη λειτουργικότητα σε αυτό. Ο καθαρός «σχεδιασμός», όμως, είναι όταν η «μορφή ακολουθεί τη λειτουργικότητα».

«Τα αυτοκίνητα από το παρελθόν είχαν περισσότερο σχεδιασμό και λιγότερο στυλ. Η Alfa Romeo GT Junior είχε καθαρότητα και η ομορφιά της ήταν κρυμμένη στην απλότητά της. Αυτό είναι που ο σχεδιασμός μπορεί να δημιουργήσει μεταξύ δύο γραμμών, μόνο και μόνο επειδή τα πάντα δεν είναι για το άσκοπο στυλ αλλά για τις σοφές αναλογίες. Και αυτό προσπαθεί να μας θυμίσει αυτό το σκίτσο μου».

Σε ό,τι αφορά τώρα το εάν θα δούμε αυτή τη δημιουργία και στο δρόμο, μια GTA Junior σε πρωτότυπη μορφή σαν και αυτή του Γιώργου Κούκου θα μπορούσε να μας φέρει ένα περιορισμένης παραγωγής σπορ ρετρό κουπέ από την Alfa Romeo, που θα απευθυνόταν σε ένα πολύ ειδικό κοινό. Προς το παρόν πάντως η επίσημη εταιρεία δεν έχει κάποιου είδους εμπλοκή σε αυτό, αν και πολύ θα το θέλαμε, ιδίως από τη στιγμή που πρόκειται για μια δημιουργία από ελληνικά χέρια…


Πηγή: CarAdvice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad