Η μητρότητα δεν πάει σε όλες τις γυναίκες - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η μητρότητα δεν πάει σε όλες τις γυναίκες


Λένε ότι η ζωή είναι ένας κύκλος, μια σειρά γεγονότων που γίνονται φυσικά κι αν δε γίνουν, τότε κάτι πάει λάθος μ’ εμάς. Πρέπει να τελειώσουμε το σχολείο, να βρούμε δουλεία κι αργότερα να βρούμε έναν άνθρωπο να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδιά. Λένε.


Γιατί δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα κι ούτε είμαστε όλοι γεννημένοι για να καταλήξουμε παντρεμένοι με παιδιά. Ούτε μπορούμε να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι σ’ ένα γάμο ή με ένα μωρό στην αγκαλιά. Το στερεότυπο θέλει τις γυναίκες να καίγονται για να γίνουν μάνες. Δεν έχουν όμως όλες τα ίδια θέλω και τις ίδιες αντοχές. Αρχικά, κάποιες γυναίκες θέλουν να κάνουν καριέρα χωρίς να έχουν ένα παιδί να τις αποπροσανατολίζει. Ίσως να μην έχουν καν το χρόνο να δώσουν την προσοχή που χρειάζεται. Τώρα, θα μου πεις, τόσες σημαντικές γυναίκες βρήκαν τον τρόπο να εξισορροπούν τα πράγματα και καταφέρνουν να είναι πετυχημένες στη δουλεία τους, αλλά και μάνες. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός κι έτσι, κάποιες γυναίκες δεν μπορούν να τα συνδυάσουν, η στην τελική δε θέλουν.

Κάποιες άλλες είναι ανοργάνωτες. Έτσι καταλήγουν να μην έχουν το σωστό πρόγραμμα που χρειάζεται να έχει ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά. Όπως πρόγραμμα που αφορά το φαγητό, το διάβασμα και τα ωράρια στον ύπνο. Για να μεγαλώσει ένα ήρεμο και υγιές- τόσο ψυχικά όσο και σωματικά- παιδί, χρειάζεται οπωσδήποτε πρόγραμμα.

Είναι και οι γυναίκες που θέλουν να διασκεδάζουν και να ξοδεύουν τα χρήματά τους στον εαυτό τους. Να πηγαίνουν έξω με την παρέα τους, να ταξιδεύουν και να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες. Άκου, ο κάθε ένας μας έχει δικαίωμα να ζήσει όπως ονειρεύεται και να ξοδεύει τα λεφτά που κερδίζει από τη δουλεία του όπως θέλει. Έτσι, αν μια γυναίκα ονειρεύεται διασκέδαση, ταξίδια και δώρα στον εαυτό της, πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά αν είναι διατεθειμένη να τα αφήσει όλα πίσω και να αφοσιωθεί σ’ ένα παιδί που θα έχει πολύ πιο βασικές και χρόνιες ανάγκες. Αλλιώς, τι να το ταλαιπωρεί και να ταλαιπωρείται και η ίδια;

Από την άλλη είναι και οι γυναίκες που δεν τους αρέσουν τα παιδιά ή δεν έχουν την υπομονή που απαιτεί ένα παιδί. Γιατί να καταπιέζεται από τον κόσμο μια γυναίκα να γίνει μάνα, από την στιγμή που δεν έχει την κατάλληλη υπομονή κι αγάπη στα παιδιά; Ναι, θα μου πεις ότι αν κάνει παιδί θα το αγαπάει γιατί θα είναι το παιδί της. Όμως τι θα γίνει με το θέμα της υπομονής; Θα μεγαλώσει το παιδί μέσα στα νεύρα και τις φωνές αφού θα χάνει εύκολα την ψυχραιμία της. Κι αυτό δεν είναι ένα υγιές περιβάλλον για να μεγαλώνει ένα παιδί.

Το να γίνει μια γυναίκα μάνα δεν είναι εύκολη υπόθεση και είναι πολύ ώριμο και σωστό να αποφασίσει να μη γίνει, αν βλέπει ότι δεν μπορεί ή δε θέλει συνειδητά να αντεπεξέλθει. Το να είσαι μητέρα είναι μια  δουλειά 24/7. Δεν είναι απλή υπόθεση κι ούτε έχουν όλες οι γυναίκες το ίδιο όνειρο να γίνουν μάνες. Αντί να μεγαλώσει μια δυστυχισμένη μάνα ένα δυστυχισμένο παιδί, το σοφό είναι να μείνει μακριά από τη μητρότητα. Η μητρότητα είναι ένα θαύμα της φύσης και φυσικά είναι όμορφο για όσους αντέχουν να το ζήσουν. Είναι ουτοπικό να πούμε ότι όλες αντέχουν να το ζήσουν από τη στιγμή που σαν άνθρωποι, όλοι μας διαφέρουμε.

Συντάκτης: Στέλλα Πέτρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου



ΠΗΓΗ:pillowfights.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad