Πόσα τελικά πρέπει να είναι τα παιχνίδια που δίνουμε στα παιδιά - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Πόσα τελικά πρέπει να είναι τα παιχνίδια που δίνουμε στα παιδιάΤα Χριστούγεννα είναι από τις εποχές που περιμένουμε πώς και πώς.

Φαγητό, δώρα, ξεκούραση, γιορτινή διάθεση και μουσική!

Ειδικά τα δώρα είναι κάτι που από παιδιά θέλουμε και λατρεύουμε να παίρνουμε στις γιορτές.

Γιαγιάδες, θείες και λοιποί συγγενείς και φίλοι φορτώνουν τα παιδιά με δώρα παιχνίδια, καθώς αυτή είναι η παράδοση.

Από ότι φαίνεται όμως, δεν είναι αυτό το σωστό και υπάρχει σημαντικός λόγος.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Infant Behavior and Development, ένα περιβάλλον με λιγότερα παιχνίδια είναι καλύτερο για τα παιδιά.

Οι ερευνητές εξέτασαν νήπια και τους έδωσαν 4 ή 16 παιχνίδια. Σύμφωνα με το Psychology Today, τα νήπια που είχαν 4 παιχνίδια ήταν πιο συγκεντρωμένα, έπαιζαν πιο δημιουργικά ενώ αλληλεπιδρούσαν με τα παιχνίδια τους με ποικίλους τρόπους για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.Με λίγα λόγια, λιγότερο χάος μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συγκέντρωση και περισσότερη χαρά.

Ακόμη, τα πιο απλά παιχνίδια, είναι και καλύτερα. Η American Academy of Pediatrics σε αναφορά της σημείωνε ότι τα καλύτερα παιχνίδια είναι τα μη ηλεκτρονικά και αυτά που κάνουν γονείς και παιδιά να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Τότε συμβαίνει η πραγματική «μαγεία», όταν παίζουν χαρακτήρες μεταξύ τους.

Μια μικρή συλλογή από ποιοτικά παιχνίδια είναι ό,τι χρειάζεται ένα παιδί.


Επειδή, όμως, ξέρεις ότι οι συγγενείς θα φέρουν δώρα, μπορείς να δώσεις ή να ξεφορτωθείς αυτά με τα οποία δεν παίζει πια για να κάνεις χώρο για τα καινούρια.

Ακόμη, μπορείς να συζητήσεις με τους συγγενείς ότι το καλύτερο δώρο είναι μια εμπειρία, για παράδειγμα μια βόλτα στο μουσείο ή ένας αθλητικός αγώνας.

Λιγότερα απτά αντικείμενα που στοιβάζονται και περισσότερες εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad