Απίστευτο! Καθάρισαν τον βυθό στο Γύθειο και βρήκαν από ποδήλατα μέχρι καρότσια σούπερ μάρκετ [εικόνες] - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Απίστευτο! Καθάρισαν τον βυθό στο Γύθειο και βρήκαν από ποδήλατα μέχρι καρότσια σούπερ μάρκετ [εικόνες]


1500 κιλά σαβούρα

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ και έξι χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, η ομάδα εθελοντών δυτών «We Dive We Clean», σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γυθείου, καταδύθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο στο λιμάνι στο Γύθειο για να καθαρίσει τον βυθό.

Οπως γράφει το lakonikos.gr τα ευρήματα ήταν -από κάθε άποψη- «εντυπωσιακά» και απρόσμενα, που ούτε ο πιο ευφάνταστος νους δεν θα μπορούσε να συλλογιστεί.

Οι δύτες περισυνέλεξαν 1.500 κιλά -κάθε λογής- στερεών απορριμμάτων! Πλήθος ελαστικών, καθίσματα, κομμάτια από (πρώην) φωτιστικά σώματα έως… καρότσια σούπερ μάρκετ και ποδήλατα βρίσκονταν συσσωρευμένα για χρόνια στον βυθό!

Στη δράση, με την ονομασία «Project GYTHEIO» κλιμάκιο εθελοντών δυτών ύστερα από πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας & ανέλκυσης με 142 δράσεις υποβρυχίων καθαρισμών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία από την περισυλλογή 45 και πλέον τόνων στερεών απορριμμάτων, θα επιδιώξει με την χρήση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (μπαλονιών ανελκύσεως κτλ) να απομακρύνει από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων.


Εθελοντές καθάρισαν το λιμάνι στο Γύθειο

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το δράση: We Dive We Clean (FB)


1.500 κιλά σκουριά


Ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, από κουτάκια αναψυκτικού μέχρι καρέκλες


Ολόκληρο ποδήλατο βρέθηκε στο βυθό


Α;μέτρητα λάστιχα αυτοκινήτων μάζεψαν οι εθελοντές


Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο
























Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad