Νέα αρχή στη Νεμέα με τη λειτουργία της Διεπαγγελματικής - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Νέα αρχή στη Νεμέα με τη λειτουργία της Διεπαγγελματικής


Χρειάστηκε να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και να γίνουν ατελείωτες συζητήσεις, ώστε η Νεμέα να αποκτήσει την πρώτη Διεπαγγελματική Οργάνωση που θα αρχίσει να λειτουργεί επίσημα στις 14 Ιανουαρίου 2019, με μια πανηγυρική εκδήλωση, στην οποία θα δώσουν το «παρών» όλοι οι παραγωγοί της περιοχής και οι οινοποιοί που ασχολούνται με τον ΠΟΠ Οίνο Νεμέας.

Όπως επισημαίνει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιών, Νίκος Βλάχος, «στην περιοχή καλλιεργούνται 30.000 στρέμματα σταφύλι Αγιωργίτικο, από τα οποία τα 25.000 στη ζώνη ΠΟΠ Νεμέας. Στη διεπαγγελματική θα πάρουν μέρος μόνο όσοι κινούνται στη ζώνη ΠΟΠ Νεμέας και υπολογίζεται ότι είναι 700 παραγωγοί και 40 μέλη».

Η διεπαγγελματική έχει βάλει στόχο να μπλοκάρει την παράνομη διακίνηση προϊόντων οίνου, που δεν είναι ΠΟΠ Νεμέας. «Θα έχουμε μηχανοργάνωση μέσα από την οποία θα ελέγχουμε της δηλώσεις παραγωγής, τις δηλώσεις συγκομιδής και ό,τι άλλο αφορά την παραγωγή απαλλάσσοντας τους παραγωγούς από το κόστος του λογιστή για τέτοια θέματα. Με τον τρόπο αυτό, θα διασταυρώνουμε τα στοιχεία μέσα από τον οργανισμό και θα μειωθεί στο ελάχιστο η διακίνηση νοθευμένου οίνου» τονίζει ο κ. Βλάχος.

Η σύνδεση πολιτισμού και οίνου είναι διαχρονική και αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους. Άλλωστε, όπως μας αποκαλύπτει ο κ. Βλάχος, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έργο αξίας 2 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός πολιτισμικού κέντρου, μέσα από το οποίο θα προβάλλονται τα ιστορικά μνημεία της περιοχής και συνολικότερα η ιστορία του τόπου μαζί με την πορεία των οινοπαραγωγών στο πέρασμα του χρόνου.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad