5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου


Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων, ξεκινάει δυναμικά και φέτος στην Καλαμάτα! Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 27 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα, μέρος του προγράμματος θα φιλοξενείται και σε άλλες 7 πόλεις: Άργος, Σπάρτη, Γύθειο, Αμαλιάδα, Δημητσάνα, Πάτρα και Πύλο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 48 ξένα και 15 ελληνικά πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ,  και η εκπαιδευτική ζώνη που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, περιλαμβάνει 22 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ.

Το μεγάλο αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ είναι «Ισότητα των φύλων».

Εξάλλου, τα εγκαίνια της  έκθεσης Κεραμικής-Γλυπτικής, που πλαισιώνει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, πραγματοποιούνται μεθαύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (18-27 Ιανουαρίου) έχει επιμεληθεί το Καλλιτεχνικό Στέκι.

Είκοσι Έλληνες καλλιτέχνες δημιούργησαν ειδικά για το Φεστιβάλ έργα από πηλό, γύψο και άλλα υλικά, με θέμα την ισότητα των φύλων, ένα θέμα για το οποίο φέτος το Φεστιβάλ έχει ειδικό αφιέρωμα.

Καλλιτέχνες από Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Καλαμάτα, προσέγγισαν ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο το εν λόγω θέμα, μέσα από αφαιρετική ή παραστατική απεικόνιση του, προβάλλοντας έτσι έννοιες, αξίες και ισορροπίες.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Κεραμίστες: Ηλίας Χριστόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Βασίλης Αναστασόπουλος, Βασίλης Παπαϊωάννου, Ελενη Νικολοπούλου-Μαρινάκη, Ζωή Λυκουριωτη, Παναγιώτης Κυριακάκης, Άρης Σταδιακής, Μαριλένα Μιχοπούλου, Μάγκυ Ιωάννου, Μίρκα Δραπανιώτου, Γωγώ Παπαβασιλείου, Μαρία Παπαβασιλείου, Τάσια Σεμψη, Δώρα Μορφή, Βαγγέλης Σκονδρας, Μαριλένα Λιβιεράτου, Μανία Αγγέλου.

Γλύπτες: Γιάννης Μαλτέζος, Μαρία Κουτσοδημητροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad