Αρχίζει από τις 7/1 το χειμερινό ωράριο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία. - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Αρχίζει από τις 7/1 το χειμερινό ωράριο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.


Σύμφωνα με την απόφαση, για την πλειονότητα των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων, καθιερώνεται από 7 Ιανουαρίου μέχρι 28 Φεβρουαρίου ωράριο λειτουργίας από τις 08.30 έως τις 15.30 μμ, ενώ για το μήνα Μάρτιο το ωράριο επεκτείνεται για πρώτη φορά στις επτάμιση ώρες , από τις 08.30 έως τις 16.00, λόγω έναρξης της περιόδου υψηλής επισκεψιμότητας.


Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός και η Επίδαυρος λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο 08.00-17.00.
Όσον αφορά τις ημέρες λειτουργίας, εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, όπως η Ακρόπολη και οι αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Σούνιο, η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, η Επίδαυρος, η Κνωσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Τουρισμού, στους χώρους με επταήμερη λειτουργία προστίθενται από την 1η Μαρτίου 2019 το Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και η Ακρόπολη της Λίνδου στη Ρόδο, το Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα, το
Ακρωτήρι Θήρας και ο αρχαιολογικός χώρος Απτέρας στα Χανιά, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης σε σημαντικούς νησιωτικούς προορισμούς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός και η Επίδαυρος λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο 08.00-17.00. Μουσείο Ακρόπολης, φωτογραφία: intimenews ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΚαθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός και η Επίδαυρος λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο 08.00-17.00. Μουσείο Ακρόπολης, φωτογραφία: intimenews ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία θα έχουν εξαήμερη λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, παραμένοντας όμως κλειστοί κάθε Τρίτη αντί Δευτέρας που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε με βάση ευρωπαϊκές πρακτικές προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός μικρής διάρκειας (city break) και του παρατεταμένου σαββατοκύριακου (long weekend) που αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης.


Η Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και τον Υφυπουργό Κώστα Στρατή για τον καθορισμό του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της χώρας που θα ισχύει από την 7η Ιανουαρίου έως την 31η Μαρτίου 2019 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (5819/Β’ /24.12.2018)



Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad