Οι χειμερινές εκπτώσεις άρχισαν μεσούσης της διαμαρτυρίας των "κίτρινων γιλέκων" - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Οι χειμερινές εκπτώσεις άρχισαν μεσούσης της διαμαρτυρίας των "κίτρινων γιλέκων"



Οι χειμερινές εκπτώσεις άρχισαν σήμερα στη Γαλλία με την ελπίδα φέτος οι έμποροι να διορθώσουν τον κύκλο εργασιών του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου που ήταν καταστροφικός λόγω των διαδηλώσεων των "κίτρινων γιλέκων", παρότι ο εμπορικός αυτός θεσμός τείνει να δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια λόγω των προσφορών που προτείνονται καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Νωρίς το πρωί, η υφυπουργός Οικονομίας Ανιές Πανιέ-Ρενασέ κήρυξε επίσημα την έναρξη των εκπτώσεων στο ιστορικό πολυκατάστημα Γκαλερί Λαφαγιέτ στο Παρίσι ενώπιον δεκάδων καταναλωτών, έτοιμων να χτυπηθούν μέχρι τελικής πτώσης διεκδικώντας ένα παλτό που πωλείται με έκπτωση 50% ή μια τσάντα 70% φθηνότερη από την αρχική της τιμή. "Αν θέλετε να βοηθήσετε τους καταστηματάρχες της γειτονιάς σας, μην διστάσετε να καταναλώσετε, είναι η στιγμή να το κάνετε, και αυτοί το έχουν ανάγκη", είχε δηλώσει νωρίτερα.
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η FCD, η Ομοσπονδία του τομέα, είχε εκτιμήσει σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ τις απώλειες για το λιανικό εμπόριο ως επακόλουθο των διαφόρων κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων" που διεκδικούσαν αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης.
Ωστόσο, η ελπίδα για μια αποκατάσταση των απωλειών μπορεί να εξαλειφθεί από την ολοένα και μικρότερη όρεξη των Γάλλων για αγορές έστω και στις εκπτώσεις.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa τον περασμένο Οκτώβριο, το 56% των Γάλλων εκτιμά ότι οι εκπτώσεις δεν χρησιμεύουν "σε τίποτε", έναντι 41% το 2010.


Πηγή : ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad