Καλαμάτα: Εκδήλωση παρουσίασης των φετινών ελαιολάδων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Καλαμάτα: Εκδήλωση παρουσίασης των φετινών ελαιολάδων



Εκδήλωση για την παρουσίαση ελαιολάδων της φετινής ελαιοκομικής περιόδου διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Καλαμάτας, την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Rex”.

Στην εκδήλωση θα γίνει γευσιγνωστική δοκιμή από τρεις ειδικούς γευσιγνώστες ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα της φετινής περιόδου, σε μια εσπερίδα με παράλληλη θεματολογία εισηγητών.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση συμμετέχουν οι εισηγητές:

Κέλλυ Μπουκέα, κλινική διαιτολόγος, προϊσταμένη τμ. Διαιτολογίας & διατροφής Γ.Ν. Καλαμάτας που θα μας παρουσιάσει τα νεότερα δεδομένα για τη συμβολή του ελαιολάδου στην υγεία.
Ανδρέας Κρασσακόπουλος, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας που θα αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν στην ελαιοκαλλιέργεια τη φετινή περίοδο και στην επίδρασή τους στο τελικό προϊόν.
Δρ. Τάκης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός, PhD Πανεπιστημίου Illinois, συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα μιλήσει για τη δυνατότητα διερεύνησης της δυναμικής του πληθυσμού του δάκου στην Μεσσηνία και επίλυσης του οξυμένου προβλήματος με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.
και οι γευσιγνώστες ελαιολάδου:

Κώστας Λύρης, γεωπόνος, σύμβουλος επιχειρήσεων, ειδικός σε θέματα ελαιολάδου, panel leader του NYIOOC και συνεργάτης του Olive Oil Times educational lab.
Γιώργος Κουτέλας, γευσιγνώστης επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου, συνιδρυτής του Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας.
Αριστείδης Παπανικολάου, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, γευσιγνώστης ελαιολάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad