Διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ


Καθαρές κουβέντες και από τους δύο, μέχρι σήμερα, εταίρους μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση
Αυτή την ώρα ο Πάνος Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου
Την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, που διήρκησε 50 λεπτά.

“Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, με μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης“, είπε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι “το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα μου”.

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον  πρόεδρο των ΑΝΕΛ έκανε δήλωσεις, τονίζοντας «Είχα μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν σε όλους γνωστές οι ιδεολογικές μας διαφορές», έκανε σαφές ότι θα προχωρήσει ζητώντας την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, κάτι που έχει ήδη ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικό “δεν δειλιάζω, δεν κάνω πίσω”. Κάλεσε μάλιστα όλους να πάρουν θέση ευθύνης, απέναντι στη νέα εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μάλιστα και τον αντικαταστάση του Πάνου Καμμένου, που θα είναι ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Βαγγέλης Αποστολάκης.

Δηλώσεις Πάνου Καμμένου

Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε σαφές ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Είπε χαρακτηριστικά ότι “Θα διαγραφούν όσοι ανταλλάξουν την ψήφο τους με την παραμονή τους στην κυβέρνηση”. Διευκρίνησε ότι ο ίδιος και οι δύο βουλευτές που έχουν μείνει πιστοί στην προεδρική γραμμή θα ψηφίσουν αρνητικά στη ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Πάνος Καμμένος έβαλε και κατά του Νίκου Κοτζιά χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική τόσο την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και την ίδια τη συμφωνία. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να κάνει δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο λαός για τη συμφωνία, την μέρα των Ευρωεκλογών.



ΠΗΓΗ:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad