Αραχωβίτης για de minimis ελαιοπαραγωγών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Αραχωβίτης για de minimis ελαιοπαραγωγών


Η χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σηµασίας (de minimis) για την τρέχουσα προγραµµατική περίοδο, µέχρι και το έτος 2020, προβλέπεται στον Κανονισµό (ΕΚ) αριθµ. 1408/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύµφωνα µε τον εν λόγω Κανονισµό, η Ελλάδα για την επταετία 2014-2020 µπορεί να χορηγήσει κρατικές ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας (de minimis), οι οποίες να µην ξεπερνούν το ποσό των 109.260.000 €.

Αυτό τόνισε στις 11 Ιανουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, απαντώντας εγγράφως στη Βουλή, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή νομού Ηλείας της ΝΔ, κ. Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος επεσήμανε τις τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν στην ελαιοπαραγωγή του νομού από δάκο, γλοιοσπόριο κ.λπ.

«Επισηµαίνεται ότι ένα µεγάλο µέρος του ποσού αυτού έχει, ήδη, διατεθεί για την κάλυψη ενισχύσεων που δόθηκαν σε διάφορες κατηγορίες παραγωγών που επλήγησαν από ζηµιές (ζηµιές ροδάκινων από το εµπάργκο της Ρωσίας, ζηµιές από φυσικές καταστροφές, όπως πυρκαγιές, ασθένειες, ακρίδες κ.λπ.). Το ύψος ενίσχυσης ανά ενιαία επιχείρηση δεν µπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 15.000,00 € σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονοµικών ετών. Για το πλαίσιο χορήγησης κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σηµασίας (de minimis), σύµφωνα µε τον προαναφερθέντα Κανονισµό (ΕΚ) αριθµ. 1408/2013, απαιτείται: α) η ενηµέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης µε την αναγνώριση της ανάγκης χορήγησης της εν λόγω ενίσχυσης και β) ο υπολογισµός του συνολικού ποσού που θα χορηγηθεί», κατέληξε ο υπουργός.



ΠΗΓΗ:agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad