ΚΟΡΙΝΘΟΣ:Τιμήθηκε ο ειδικός φρουρός που έσωσε τη ζωή 12χρονου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:Τιμήθηκε ο ειδικός φρουρός που έσωσε τη ζωή 12χρονου


Ο ειδικός φρουρός Νικόλαος Γκάρας, ο οποίος διέσωσε ανήλικο, μετά από τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Κορίνθου, βραβεύτηκε με ειδικό έπαινο απο την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Συγκεκριμένα στις 5 Ιανουαρίου 2019, στην επαρχιακή οδό Ισθμού-Επιδαύρου, ο ειδικός φρουρός, ενώ βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, με την άμεση παρέμβαση του και την παροχή πρώτων βοηθειών κατάφερε να σώσει τη ζωή του ανηλίκου ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του, δήλωσε: «Τέτοιες εξαίρετες πράξεις σηματοδοτούν το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ανθρωπισμού του Έλληνα αστυνομικού και παράλληλα αναδεικνύουν την κοινωνική διάσταση της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καθημερινά προστατεύει και υπηρετεί τους πολίτες».

Η Υπουργός κ. Γεροβασίλη και ο Αρχηγός κ. Ανδρικόπουλος προσέφεραν συμβολικά τιμητικές πλακέτες στον ειδικό φρουρό, ο οποίος υπηρετεί στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Κορίνθου και συνοδευόταν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους από τον διοικητή του, αστυνόμο Α’ Δημήτριο Τουμπανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad