Καλαμάτα: Κάτοικος Αλαγονίας προειδοποιούσε από το 2003 ότι κινδυνεύει το σπίτι της και επιβεβαιώθηκε! (Φωτογραφίες Ντοκουμέντο) - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Καλαμάτα: Κάτοικος Αλαγονίας προειδοποιούσε από το 2003 ότι κινδυνεύει το σπίτι της και επιβεβαιώθηκε! (Φωτογραφίες Ντοκουμέντο)


Σε σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε κάτοικος της Αλαγονίας, η οποία εκθέτει τις Δημοτικές Αρχές των τελευταίων 15 ετών τουλάχιστον, αναφορικά με τις ζημιές που σημειώθηκαν πρόσφατα στο χωριό. Το σπίτι της συγκεκριμένης κατοίκου έχει υποστεί σημαντικές ζημιές πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ που βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο χωριό. 

Τον Απρίλιο του 2003 η καταγγέλλουσα  με εξώδικη όχλησή της προς το Δήμο Καλαμάτας ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες για παράνομες παρεμβάσεις στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του (με την ανοχή του τότε κοινοτάρχη) οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν καθιζήσεις. Ζήτησε επίσης να γίνει άμεση παρέμβαση ώστε να διευθετηθεί η απορροή των όμβριων υδάτων στην περιοχή και ειδικά στον κοινοτικό δρόμο δίπλα από το σπίτι της, ώστε να αποφθεχθούν νέες κατολισθήσεις, που απειλούσαν τη στατικότητα του οικίματος.

Δυστυχώς ούτε η τότε δημοτική αρχή αλλά και καμία από τις μετέπειτα δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της κατοίκου της Αλαγονίας, η οποία σε κάθε βροχόπτωση ζούσε με την αγωνία για το αν θα αντέξει το σπίτι της. Και ενώ οι δημοτικές αρχές γνώριζαν για το πρόβλημα δεν προχώρησαν σε καμία παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει θωράκιση  από το φαινόμενο του ερπυσμού του εδάφους.

Και το ότι γνώριζαν οι δημοτικές αρχές για το πρόβλημα αποδεικνύεται ατράνταχτα τόσο από τη συγκεκριμένη καταγγελία, όσο και από παρόμοιες άλλων κατοίκων του χωριού που σύμφωνα με πληροφορίες είχαν επίσης επιδοθεί στο Δημαρχείο.

Αξίζει να αναφερθεί πως στα έγγραφα που είχε προσκομίσει η κάτοικος τον Απρίλιο του 2003 εμπεριέχεται και ειδική μελέτη για το πρόβλημα αλλά και φωτογραφίες με τις κατολισθήσεις που είχαν σημειωθεί εκείνη τη χρονιά στην συγκεκριμένη περιοχή της Αλαγονίας.

Προφανέστατα η παρούσα δημοτική αρχή οφείλει να εξετάσει το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα έστω και με καθυστέρηση 15 ετών και να παρέμβει ουσιαστικά τόσο σε αυτό όσο και στα υπόλοιπα σημεία του χωριού που παρουσίασαν προβλήματα.

Τέλος, η συγκεκριμένη  κάτοικος διαβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση για τις ζημιές που έχει υποστεί.
   

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad