Δακοκτονία 2019: 940 γεωπόνοι και εργατοτεχνίτες αναμένεται να προσληφθούν για την εφαρμογή του φετινού προγράμματος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Δακοκτονία 2019: 940 γεωπόνοι και εργατοτεχνίτες αναμένεται να προσληφθούν για την εφαρμογή του φετινού προγράμματος


Σε ένα βήμα προς την κατεύθυνση να μην επαναληφθούν τα αποτελέσματα της περσινής ελαιοκομικής περιόδου, προέβη το ΥΠΑΑΤ, με την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή των θέσεων εργασίας με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις Περιφέρειες, για την κάλυψη των εποχικών αναγκών του Προγράμματος Δακοκτονίας για το 2019.

Η απόφαση αυτή είναι σε συνέχεια όσων είχε προαναγγείλει ο υπ. ΑΑΤ Σταύρος Αραχωβίτης, σε επιστολή του προς τις περιφέρειες της χώρας. Οι θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν για τη φετινή εφαρμογή του προγράμματος αυξάνονται κατά 69, φτάνοντας τις 940, ανεβάζοντας το ύψος της δαπάνης στα 2.964.415 ευρώ. Το ποσό αυτό σε βάρος των προϋπολογισμών των Περιφερειών, για το οικονομικό έτος 2019, θα καλυφθεί από τους αποδιδόμενους στις Περιφέρειες Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Οι συνολικά 940 θέσεις για την εφαρμογή του φετινού προγράμματος αφορούν σε συμβάσεις διάρκειας 6,5 μηνών, όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης ΠΕ, ΤΕ, ΥΕ και επιμερίζονται σε 192 γεωπόνους και σε 748 εργατοτεχνίτες. Η κατανομή του προσωπικού στις ΔΑΟΚ των ελαιοπαραγωγών Περιφερειών της χώρας αναμένεται να γίνει με απόφαση του ΥΠΑΑΤ.Σύμφωνα με την ίδια ΚΥΑ, οι πρώτοι ψεκασμοί του προγράμματος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουνίου, ενώ πριν την έναρξη των ψεκασμών θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί οι παγίδες για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού, ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής της χώρας που θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.

Δείτε ΕΔΩ την ΚΥΑ


ΠΗΓΗ:ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad