Αναζητώντας την χαμένη ταυτότητα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Αναζητώντας την χαμένη ταυτότητα


Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στον δήμο μας, λόγω απλής αναλογικής, θα γίνει αναγκαστικά "οικουμενική" κυβέρνηση, μιας και ο πρώτος συνδυασμός, από εκεί που είχε εξασφαλισμένο το 60% των δημοτικών συμβούλων, θα έχει στην καλύτερη το 30% (μη λέω και πολύ).

Έτσι, ο επόμενος δήμαρχος πρέπει να είναι ένας ικανός μαέστρος με όραμα, που θα μπορέσει να διευθύνει μια ορχήστρα με μέλη απ' όλους τους συνδυασμούς και όλοι μαζί να εμπνεύσουν και τους πολίτες ώστε να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους, όπως αυτόν της φωτογραφίας. Οι παντογνώστες, οι κοκκορομάχοι και οι εμφυλιολάγνοι δεν ενδείκνυνται γι' αυτή τη θέση. Εκτός από τον μαέστρο όμως, αποκτά μεγαλύτερη σημασία τώρα και η σύνθεση της ορχήστρας. Οι σταυροί που θα βάλουμε πρέπει να μπουν σε υποψήφιους που θα μπορούν και θα θέλουν να συμμετέχουν ενεργά και όχι σε κομπάρσους που απλά σηκώνουν το χέρι στις ψηφοφορίες.

Η απλή αναλογική δίνει τέλος στα αυτοδιοικητικά καθεστώτα και τους τοπικούς παντοκράτορες (επιτέλους!!!), αλλά παράλληλα αυξάνει και τις ευθύνες των πολιτών. Και κατά την ψηφοφορία, αλλά κυρίως μετά, κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Αν δεν μπουν ενεργά στο παιχνίδι, όσο καλός κι αν είναι ο μαέστρος και η ορχήστρα, δεν θα πραγματοποιηθούν οι σημαντικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη σαν τόπος.

Αναμένοντας λοιπόν τις συνθέσεις των συνδυασμών και τα οράματά τους, αφήνω αυτό εδώ για φόλι...

Του Ανδρέα Ζάρρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad