Σχέδιο «πολιτικής εξόντωσης» Νανόπουλου ; | Και αν ο Καλλίρης είναι η επόμενη "Ιφιγένεια" ; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Σχέδιο «πολιτικής εξόντωσης» Νανόπουλου ; | Και αν ο Καλλίρης είναι η επόμενη "Ιφιγένεια" ;




Οι αποχωρήσεις από τον συνδυασμό του δημιούργησαν αίσθηση παρ ότι δεν ήταν οι μοναδικές που κατεγράφησαν στο αυτοδιοικητικό σκηνικό της Κορίνθου. Έγινε δε προσπάθεια, συντονισμένη μάλιστα , ώστε αυτές να ερμηνευθούν ως συνέπεια της αδυναμίας του επικεφαλής να ενώσει, να εμπνεύσει, να πραγματώσει το όραμα των αποχωρησάντων !

Είναι όμως έτσι;

Κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές, ας δούμε σήμερα την άλλη !

Οι αποχωρήσεις από το συνδυασμό του Βασίλη Νανόπουλου, μια ανάσα πριν από την κάλπη μπορούν να είναι ένα «σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης;» Η απάντηση είναι σαφώς και ναι και στοιχειοθετείται από γεγονότα και πρόσωπα!

Διότι αν κανείς δει τα πρόσωπα που αποχώρησαν, τον πρότερο δικό τους βίο, την στάση και συμπεριφορά τους έναντι του συγκεκριμένου επικεφαλής τότε θα κατανοήσει πως το πρόβλημα δεν είναι ο επικεφαλής αφού εκείνος αταλάντευτα παραμένει ο ίδιος, σε συμπεριφορά πράξεις, θέσεις και ενέργειες αλλά οι ίδιοι οι αποχωρήσαντες !

Το δε timing εκθέτει όλους τους παραπάνω αφού η διαφωνία έγινε λίγο πριν την κάλπη και όχι στο διάστημα των 4 ετών, άραγε πόσο χρόνο ήθελαν για να κατανοήσουν πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός και ο συγκεκριμένος επικεφαλής δεν τους έκανε;

Ακριβώς γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που στέκονταν στο πλευρό του Βασίλη Νανόπουλου χρόνια ολόκληρα, κάποιοι και στην θητεία του στο Επιμελητήριο, άνθρωποι που έχουν δεχτεί εύσημα για ενέργειες του ιδίου ως Προέδρου του Επιμελητηρίου και όχι μόνο, που έχουν φωτογραφηθεί στο πλάι του και έχουν υμνήσει το έργο του, άνθρωποι που τον επέλεξαν και για 4 παρά κάτι χρόνια συμπορεύτηκαν μαζί του χωρίς καμία ένσταση , σύμβουλοι που εξελέγησαν στα κοινά του Δήμου Κορινθίων με εκείνον ως επικεφαλής!

Τι άλλαξε;

Σίγουρα όχι ο Βασίλης Νανόπουλος!

Άλλαξε η στόχευση, άλλαξαν οι φιλοδοξίες εκείνων που αποχώρησαν!

Ανθρώπων που αν κάνουν την αυτοκριτική τους θα δουν πως και η δική τους παρουσία δεν ήταν η προσδοκώμενη (επανειλημμένες απουσίες στα ΔΣ , ειδικά μετά τις αποχωρήσεις παντελής απουσία που αποδεικνύει σαφώς τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την υπηρεσία και προσφορά προς τους πολίτες)

Η στόχευση βέβαια αφορά και το κόμμα της ΝΔ το οποίο  επιθυμεί διακαώς ο Δήμος Κορινθίων να γίνει μπλε!

Αυτή την επιθυμία λοιπόν το «ανεξάρτητο» που προέβαλε ο Βασίλης Νανόπουλος αντιλαμβανόμενος πως κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να πάρει ένα δήμο μόνο με τις κομματικές ψήφους, δεν την υπηρετεί!

Έτσι η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να επιτρέψει να εκδηλωθεί η υποψηφιότητα ενός υποψηφίου καθαρά κομματικού, ενός ανθρώπου που  έχει μεν  διεκδικήσει σταυρό μια φορά χωρίς επιτυχία , αλλά  είναι ταγμένος σε κομματικές θέσεις όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας και αναμφισβήτητα θα εκτελεί τις επιταγές του κόμματος – εφόσον φυσικά εκλεγεί-. (Ξεχνώντας βέβαια πως τα καθαρά κομματικά ποσοστά στο δήμο Κορινθίων δεν αρκούν για να παρθεί ο δήμος πόσο δε μάλλον όταν σοβαρό μερίδιο αυτών διατηρεί ο Β.Νανόπουλος και προσπερνώντας πως το «ανεξάρτητο» του τελευταίου έχει περισσότερες πιθανότητες να δώσει το δήμο, σε αυτήν την περίπτωση βέβαια το κόμμα δεν θα μπορούσε να μιλά για «προπύργιο» του!)

Κατόπιν αυτής της απόφασης το σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του Βασίλη Νανόπουλου ξεκίνησε, ρίχνοντας το κόμμα – αν και όχι επίσημα- στον Καιάδα τα ποσοστά του 2014! Το «όχι επίσημα» υπηρετεί φυσικά τα σενάρια του 2ου γύρου όπου εάν δούμε τον Πελοπίδα Καλλίρη με αντίπαλο άλλον και όχι το Βασίλη Νανόπουλο τότε το κόμμα θα έχει την ευχέρεια – επίσημα πάντα- να επικαλεστεί την κομματική του ιδιότητα και να ζητήσει την συνδρομή του!

Είδαμε λοιπόν τις περίφημες διαδικασίες της ΝΟΔΕ που ουδέποτε ζητήθηκαν από το κόμμα επίσημα αφού χρίσματα θα δίνονταν μόνο στους 3 μεγάλους δήμους της χώρας (και ανάμεσά τους η Κόρινθος ΔΕΝ ήταν),

είδαμε τις δηλώσεις του επικεφαλής του οργάνου και τις διασπαστικές προσωπικές του κινήσεις ωσάν ο Βασίλης Νανόπουλος να ήταν διαγραμμένος από τη Νέα Δημοκρατία στην οποία είναι μέλος από δεκαετίες

είδαμε την προσπάθεια αποδόμησης του επικεφαλής της Συμμαχίας από εκείνους που αποχώρησαν και… ξάφνου αντιλήφθηκαν πως ήταν πολύ λίγος!

Μια προσπάθεια συντονισμένη που δεν κατόρθωσε βέβαια παρά να εκθέσει τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της αφού αφενός  δίχασε  και εκνεύρισε τους πολίτες ακόμα και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου παγίωσε την  αίσθηση πως η ΝΔ δεν επιθυμεί παρά ένα  δήμο «κομματικό προπύργιο»!

Εν κατακλείδι;

Το ζήτημα δεν είναι εάν ο Βασίλης Νανόπουλος μπορεί να είναι ενωτικός, αλλά το πόσο διχαστικοί μπορούν να γίνουν άνθρωποι οι οποίοι εμφανίζονταν ως έμπιστοι, φίλοι, συναγωνιστές και «συμπαγής ομάδα».

Και το ερώτημα το απαντά και η δική τους πορεία! Οι συνεχείς αλλαγές, οι αναδιπλώσεις!

Κι όταν έχεις φερθεί έτσι πολλάκις, μπορείς κάλλιστα να το πράξεις ξανά!

Και οι αποχωρήσαντες του Νανόπουλου να γίνουν αποχωρήσαντες του Καλλίρη. Και ο Καλλίρης να γίνει, εάν το κόμμα το επιλέξει, Νανόπουλος και να θυσιαστεί σαν άλλη Ιφιγένεια εν Αυλίδι στο βωμό μιας κομματικής κατάκτησης ενός δήμου…

Μπορεί άραγε κανείς να είναι σίγουρος πως δεν θ' ακολουθήσει το δικό του σχέδιο πολιτικής εξόντωσης;

Προσωπική εκτίμηση είναι πως όχι!

Ας μην πανηγυρίζει κανείς λοιπόν, ας μην χαίρεται κανείς! Γιατί η Αυτοδιοίκηση δεν είναι όλα τα παραπάνω… Χρειάζεται ανθρώπους που επιθυμούν να την υπηρετήσουν σταθερά και απαρέγκλιτα, χωρίς απουσίες, αναδιπλώσεις και προσωπικές φιλοδοξίες.

Ανθρώπους που θα καθίσουν σε όποιο έδρανο τους τάξει ο Κορινθιακός λαός !

Ο Βασίλης Νανόπουλος, ο άνθρωπος που έχασε τη δημαρχεία για 28 ψηφοδέλτια, το έχει πράξει! Το πράττει ανελλιπώς ως και σήμερα!

Οι υπόλοιποι;

Κάποιοι ήδη έχουν αφήσει το έδρανο του συμβούλου κενό κάνοντας προεκλογικό αγώνα και θεωρώντας πως η υποχρέωση της εκλογής του 2014 έχει εκλείψει στο βωμό της επανεκλογής του 2019, κάποιοι άλλοι θα κληθούν ν αποφασίσουν εάν θα καθίσουν σε έδρανο αντιπολίτευσης μιας και ως σήμερα  θεωρούν πως μόνο νικητές θα είναι ή θα επιλέξουν την ασφάλεια μιας όποιας κομματικής θέσης αφήνοντας άλλο στο πόδι τους (το έχουμε δει να συμβαίνει στην Περιφέρεια) !

Υπομονή λοιπόν, διότι καλές οι εκτιμήσεις, τα σενάρια και οι απόψεις αλλά όσοι πολιτεύονται κρίνονται από τις πράξεις τους και μόνο!



Σοφία Μαύρου


Diogenis-press





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad