«Φραγή» από το YouTube στο «Fortnite» – «Δούρειος Ίππος» για παιδόφιλους το δημοφιλές παιχνίδι - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

«Φραγή» από το YouTube στο «Fortnite» – «Δούρειος Ίππος» για παιδόφιλους το δημοφιλές παιχνίδι


Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς η… φρενίτιδα που επικρατεί με το παιχνίδι «Fortnite», καθώς πέρα από τον ηλεκτρονικό εθισμό και τη βία αυξάνονται και οι καταγγελίες για κρούσματα παιδοφιλίας.

Το δημοφιλές παιχνίδι γίνεται «εργαλείο» στα χέρια παιδόφιλων, οι οποίοι μέσω του live chat προσποιούνται τους ανήλικους παίκτες, μπαίνουν στην κοινότητα του παιχνιδιού και επιχειρούν να προσεγγίσουν και να παρασύρουν ανυποψίαστα παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 80% των κλήσεων στη γραμμή βοήθειας του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου είναι από ανήσυχους γονείς, σχετικά με τα κρούσματα παιδοφιλίας μέσα από το παιχνίδι.

Σύμφωνα με έρευνα σε 14.000 μαθητές από όλη τη χώρα ηλικίας από 10 έως 17 ετών, το 41% δήλωσε ότι έχει αποδεχτεί αιτήματα φιλίας από ξένους και το 21% παραδέχτηκε ότι έχει συναντηθεί με αγνώστους που γνώρισε στο Διαδίκτυο.

Παράλληλα, στις διαφημίσεις της εταιρίας Epic Games -που κυκλοφορεί το παιχνίδι- στο YouTube παρατηρήθηκαν περιστατικά σχολιασμού από παιδόφιλους, με αποτέλεσμα να τις αποσύρει από τον διάσημο ιστότοπο.



ΠΗΓΗ:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad