Κόρινθος:Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Κόρινθος:Ελεύθερος με όρους ο 35χρονος


Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 35χρονος αφήνεται ελεύθερος μετά την απολογία του - Στους όρους περιλαμβάνεται η άμεση απομάκρυνσή του από την Κορινθία - Κούγιας στο protothema.gr: Να τεθούν επιτέλους τα όρια της αυτοάμυνας
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται ο 35χρονος άνδρας από το Σολομό Κορινθίας, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 52χρονου ρομά. Ο ανακριτής, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε σήμερα ο 35χρονος, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, έκριναν ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος και να μην προφυλακισθεί. Oι όροι που του επιβλήθηκαν είναι να απομακρυνθεί άμεσα από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της νέας του κατοικίας. 


Βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα του 35χρονου είναι ότι το θύμα, μαζί με άλλους είχαν μπει στην ιδιοκτησία του με σκοπό να κλέψουν, ο ίδιος φοβήθηκε και έτσι πυροβόλησε.

Νωρίτερα, σήμερα, ωστόσο, συγγενείς του θύματος και άλλοι ρομά είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου απειλώντας να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, πράγμα που είχαν κάνει και τη προχθές, κατά την προσαγωγή του κατηγορούμενου στον εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε η ποινική δίωξη.

Μιλώντας στο protothema.gr o συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από μια επίπονη διαδικασία επτά ωρών, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα να εξασφαλίσει η Πολιτεία την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Μάλιστα, «κάλεσε την κυβέρνηση και τα κόμματα να οριοθετήσουν επιτέλους τα όρια της αυτοάμυνας, αλλά κυρίως να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε πολίτες σαν τον εντολέα μας να μην αναγκάζονται για να σώσουν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους  να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις απελπισίας, καταστρέφοντας την ζωή τους. Η οικογένεια πρέπει να ξεσπιτωθεί μέσα σε επτά μέρες, πρέπει στο ίδιο διάστημα  να βρουν σχολείο  για το κοριτσάκι τους που είναι οκτώ ετών, η οικογένεια θα χάσει την ηρεμία και την οικιακή ειρήνη που είχε. Αυτό το παιδί, θα χάσει το περιβάλλον του, θα χάσει τους φίλους του, είναι βέβαιο ότι αντιμετωπίζει τραύματα που δύσκολα θα επουλωθούν.
 Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει του πολίτες από ένοπλους κακοποιούς που μπορούν να σκοτώνουν και να ρημάζουν τους Ελληνες. Είναι αδιανόητο η Δικαιοσύνη να καλείται να καλύπτει τις αμέλειες και τις πλημμέλειες της κεντρικής εξουσίας.Αν λειτουργούσαν όλα στοιχειωδώς σωστά, ούτε ο άνθρωπος θα έχανε τη ζωή του, ούτε ο εντολέας μου θα βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται.


ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad