Τα είπε όλα ο Δημήτρης Παπαγεωργίου με σαφή και χειμαρρώδη λόγο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Τα είπε όλα ο Δημήτρης Παπαγεωργίου με σαφή και χειμαρρώδη λόγο


Εμείς στη «Δύναμη Αλλαγής» είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με πολιτικές και όχι με πρόσωπα.

Δελτίο Τύπου

Εντυπωσιακός ήταν o Δημήτρης Παπαγεωργίου στη χθεσινή του εμφάνιση στην εκπομπή «9 Live» που μεταδόθηκε από το «Ηλέκτρα TV». Ο υποψήφιος δήμαρχος Σικυωνίων έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του ετέθησαν, ανέπτυξε πολλά σημεία του προγράμματος του συνδυασμού του για το Δήμο και αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις και τις ανακρίβειες του απερχόμενου δήμαρχου Σπύρου Σταματόπουλου.

Με σαφή, ξεκάθαρο και χειμαρρώδη λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής», Δημήτρης Παπαγεωργίου, τοποθετήθηκε στις ερωτήσεις της καταξιωμένης δημοσιογράφου Τζένης Σουκαρά, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Δεν εμφανιστήκαμε σήμερα, για να διεκδικήσουμε το Δήμο Σικυωνίων, ούτε είμαστε άπειροι στα αυτοδιοικητικά, όπως μας κατηγορούν. Δηλώσαμε την πρόθεσή μας και ξεκινήσαμε τον αγώνα μας όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, δηλ. με το παλιό εκλογικό σύστημα. Πολύ πριν εμφανιστούν στο προσκήνιο οι άλλοι συνδυασμοί και πολύ πριν το νέο εκλογικό σύστημα «δημιουργήσει χώρο» για όλους όσους επιθυμούν να εμπλακούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όσον αφορά δε στην εμπειρία μας, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και πολλοί συνεργάτες μου, έχουμε διαχειριστεί, για πολλά χρόνια και με αναγνωρισμένη επιτυχία, τα κοινά από θέσεις ευθύνης.   

Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέρμα στην ανερμάτιστη πολιτική των προκατόχων μας για την ανάπτυξη του Δήμου. Πρέπει να χαράξουμε νέες γραμμές, να βρούμε τη φυσιογνωμία της περιοχής που επιθυμούν οι δημότες και θα είναι επωφελής για αυτούς. Η ισόρροπη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και του ορεινού όγκου μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας έμειναν αναξιοποίητα από την απερχόμενη δημοτική αρχή, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής σε ολόκληρο το δήμο. Αληθινά ντρέπομαι που τα παιδιά μας που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά σε άλλες πόλεις του νομού για να γυμναστούν. Δέκα χρόνια τώρα ο κ. Σταματόπουλος δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Όπως δεν έκανε τίποτα για τον πολιτιστικό, τον εκκλησιαστικό ή τον θαλάσσιο τουρισμό ή το περιβάλλον. Και ας ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις  του από το 2011 και μετά. Πολλά από τα έργα που παρουσιάζει αυτές τις ημέρες είναι μακέτες ή ευσεβείς πόθοι, που αποφασίστηκαν από την «ενός ανδρός αρχή» που τόσο πολύ μέμφονταν προεκλογικά. Όλα αυτά ετσιθελικά και χωρίς τη συγκατάθεση των δημοτών, όπως για παράδειγμα η μετατροπή του λιμανιού από εμπορικό σε αμιγώς τουριστικό λιμάνι.

Θεωρώ μεγάλη κατάκτηση το πόσιμο νερό στις βρύσες μας, όμως δεν ανέχομαι την κοροϊδία. Δεν έχουμε νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας, όπως προσπαθεί να μας πείσει ο απερχόμενος Δήμαρχος. Έχουμε νερό από 3 παλαιότερες και μια νέα γεώτρηση που η ποιότητά του δεν είναι σταθερή και πρέπει, δια νόμου, να ελέγχεται πολλές φορές το χρόνο.  Δεν έχουμε καμία πρόθεση να μηδενίσουμε ότι καλό έχει ξεκινήσει ή έγινε μέχρι σήμερα. Όμως το νοικοκύρεμα του δήμου, η καθαριότητα, η αξιοποίηση της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του δήμου, η βελτίωση των εισόδων της πόλης, η δημιουργία χώρων στάθμευσης και γενικά η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Γι’ αυτό καλώ όλους τους δημότες πρώτα να μας ακούσουν προσεκτικά, να μελετήσουν το πρόγραμμά μας, να μας εκθέσουν τις απόψεις τους και να εκφράσουν τις απορίες τους, να μας κρίνουν αυστηρά, να μας συγκρίνουν με τους άλλους υποψήφιους, και μετά να μας εμπιστευτούν.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων Δημήτρης Παπαγεωργίου έκλεισε την παρουσία του στην εκπομπή τονίζοντας: Καλώ τον σημερινό Δήμαρχο να έρθει εδώ, στο κανάλι σας, σε μια δημόσια συζήτηση, σε ένα debate με συντονιστή εσάς κα Σουκαρά, ή εάν δεν νοιώθει άνετα ακόμα και με τον μόνιμο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και να μιλήσουμε για όλα, με όποια ατζέντα αυτός επιθυμεί, γιατί εμείς στη «Δύναμη Αλλαγής» είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με πολιτικές και όχι με πρόσωπα.

  Κιάτο 29/3/2019
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad